В изпълнение на своята политика за подкрепа на професионалното образование

...
В изпълнение на своята политика за подкрепа на професионалното образование
Коментари Харесай

ЧЕЗ създаде специален сайт в подкрепа на професионалното образование в електроенергетиката

В осъществяване на своята политика за поддръжка на професионалното обучение в региона на електроенергетиката, ЧЕЗ сътвори нов профилиран уебсайт - „ Енергия за бъдещето “ и започва издаването на електронен бюлетин, който ще се разгласява на три месеца.
„ Избрахме нова форма, посредством която да насърчим и мотивираме младежите да намерят своята професионална реализация и развиване в българската електроенергетика. Надяваме се да предложим забавна информация на сътрудниците ни от професионалните гимназии, техните възпитаници и студентите, които да изберат енергийния бранш за своя орис, без значение дали ще работят в региона на инженерните науки, комерсиалната активност или ИТ сферата, които също са част от дейностите ни. Българската енергетика има потребност от надарени и сполучливи експерти и нашата цел е да запалителен интереса на младежите към този извънредно динамичен, основен и забавен бранш “, съобщи Карел Крал, районен управител на ЧЕЗ за България.
На профилирания уебсайт „ Енергия за бъдещето “ и в бюлетина към него ще има вести от сферата на електроенергетиката и на професионалното обучение, ще бъдат показани главните специалности в фирмите от Групата на ЧЕЗ в България, стъпките, които водят към сполучлива кариера и опциите за развиване на младежите в компанията и в бранша като цяло.
ЧЕЗ развива дълготрайна политика в поддръжка на професионалното обучение в България. Част от тази политика е състезанието „ Стани стипендиант на ЧЕЗ ". Той започва през 2012 година и в началото беше ориентиран към възпитаници от 12 клас на професионалните механически гимназии на територията на Западна България. През 2018 година сдружението разшири обсега на състезанието, като включи в него и студенти, а при започване на образователната 2019/2020 година връчи и първата обществена стипендия в съдействие с фондация „ Сирак ". ЧЕЗ беше и една от първите компании, които се включиха в плана ДОМИНО за поощряване на дуалното образование по електротехника в България. През 2019 година ЧЕЗ Разпределение получи отличие от ДОМИНО за най-хубави обществени придобивки за учениците в дуална форма на образование. В момента компанията работи с възпитаници в дуална форма на образование в три гимназии - в гр. София, гр. Плевен и гр. Перник.
През 2017 година ЧЕЗ Разпределение сътвори съвременен механически образователен център, в който образования са минали над 6300 чиновници на компанията, възпитаници, студенти, жители. Центърът има полигон с смален модел на действителна електроразпределителна мрежа и оборудвани образователни зали. ЧЕЗ поддържа дълготрайно и сполучливо съдействие с професионалните гимназии и висшите образователни заведения. Компанията подкрепя и актуализацията на образователните стратегии в сходство с условията на бизнеса.
Повече информация за самодейностите на ЧЕЗ в региона на професионалното обучение може да се намерят тук.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР