В изпълнение на стриктните си екологични ангажименти Община Велико Търново,

...
В изпълнение на стриктните си екологични ангажименти Община Велико Търново,
Коментари Харесай

Кампания за събиране на опасни битови отпадъци ще се проведе във Велико Търново

В осъществяване на прецизните си екологични задължения Община Велико Търново, взаимно с компания „ Балбок инженеринг “ провежда през днешния ден и на следващия ден за времето от 10.00 до 16.00 часа два мобилни пункта, в които ще се събират рискови битови боклуци. Това оповестиха от пресцентъра на Общината.

Пунктовете ще бъдат разположени обичайно наоколо до микро пазар в кв. Бузлуджа “ и на ул. „ Симеон велики “ против мол „ Велико Търново “.

Лекарства с изминал период на валидност, автомобилни гуми, битови химически препарати, бои, разредители, излезли от приложимост автомобилни гуми, флуорисцентни тръби, пестициди, бои, лепила, живачни термометри, негодни за приложимост акумулатори и батерии ще бъдат събирани в двата пункта.

Високата гражданска интензивност и екологична отговорност на жителите на Велико Търново в предишни акции бе регистрирана като рекордна за мащабите на града. Тя спомага извънредно доста за запазване на градската и околна среда на Старата столица.

Предадените рискови битови боклуци ще бъдат обезопасени и модифицирани от лицензирана и профилирана в тези действия компания „ Балбок инженеринг “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР