В изпълнение на санкциите, наложени от президента Доналд Тръмп на

...
В изпълнение на санкциите, наложени от президента Доналд Тръмп на
Коментари Харесай

"Гугъл" изолира "Хуауей" от обновяването на Android

В осъществяване на глобите, наложени от президента Доналд Тръмп на " Хуауей ", американската компания " Google " забрани достъпа на китайския колос до обновяването на операционната система " Андроид " (Android).

Това не важи за притежателите на уреди на " Хуауей " или тези, които ще си купят такива, създадени преди възбраната. За тях ще продължи да работи и услугата Гугъл Play Protect, която ги защищава от открити дефекти и пробиви в сигурността.

Овен това потребителите, които занапред ще си купят мобилни устройства на " Хуауей ", няма да имат приложения за известни услуги като Гугъл Play Store пощата Gmail и видео шерването YouTube.

Групата " Алфабет " (Alphabet), към която принадлежи " Google ", извършва по този метод условието да се приключи - с изключение на при поискано и обещано категорично единодушие от администрацията на Съединени американски щати (а това лишава много време и е сложно) - предаването на уреди, стратегии и механически услуги на " Хуауей " и свързани с нея към 70 компании. Изключение е допустимо само за програмен продукт с отворен код, който по принцип е публичен.

От " Хуауей " са заявявали, че чакат сходен ход и приготвят авариен вид, в това число създаване на лична операционна система.

В петък министерството на външната търговия на Съединени американски щати съобщи, че разисква облекчение на възбраните против " Хуауей ", " с цел да избегнем спиране на работата на съществуващи мрежи и съоръжение ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР