В изпълнение на решение от оперативно заседание на Министерския съвет

...
В изпълнение на решение от оперативно заседание на Министерския съвет
Коментари Харесай

Министърът на енергетиката прекратил най-накрая меморандума с „Джемкорп“, не каза защо

В осъществяване на решение от оперативно съвещание на Министерския съвет от 20 юли 2022 година министърът на енергетиката в оставка Александър Николов изпрати съобщение до Gemcorp Holdings Ltd и IP3 за преустановяване по взаимно документално единодушие на подписания на 23 март 2022 година необвързващ меморандум за съгласие. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на енергетиката.

Заедно с уведомлението на страните е изпратено и подписано от министъра на енергетиката в допълнение съглашение, което урежда връзките по отношение на прекратяването на меморандума.

На днешното съвещание на държавното управление министър Николов осведоми за подхванатите дейности и информацията бе призната за сведение, се показва в известието.

„Меморандумът с GЕMCORP и IP3 CORPORATION не поражда каквито и да е задължения за България“, сподели в това време Николов по време на чуване във Временната комисия за определяне на всички обстоятелства и условия към подписания от държавното управление меморандум за 1 милиарда $ с двете компании. Министърът в оставка посочи, че този меморандум съставлява само неангажиращ ангажимент и съществуване на „добри намерения“.

Николов не сподели за какво държавното управление на Петков приключва връзки с въпросните компании.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР