В изпълнение на Решение на Народното събрание от 9 юни

...
В изпълнение на Решение на Народното събрание от 9 юни
Коментари Харесай

Готов е единният стандарт за финансовото управление на държавните болници

В осъществяване на Решение на Народното събрание от 9 юни 2017 година, министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев подава в Народното събрание обединен Стандарт за финансово ръководство на държавните лечебни заведения – търговски сдружения. Това оповестиха от пресцентъра на министерството.
Целта е с използването на стандарта да се стабилизира финансовото положение на лечебните заведения посредством въвеждане на единни правила за ръководство на финансовите и човешките запаси, възлагането на публични поръчки, настоящо наблюдаване и отчитане на активността .
Стандартът ще бъде неразделна част от контракта за възлагане на ръководството, с който на всеки началник на лечебно заведение с над 50% държавна благосъстоятелност ще бъде вменено задължението да го съблюдава, като ще се плануват и съответни наказания при неизпълнението му.
Единният стандарт ще влезе в действие от месец април тази година. През второто тримесечие на 2018 година лечебните заведения за болнична помощ ще регистрират и осъществят активността си според стандарта.
Предвид пълномощията на министъра на опазването на здравето, на кметовете и общинските препоръки ще се предложи използването на сегашния стандарт и от общинските лечебни заведения.
Според министъра този стандарт и новият здравноосигурителен модел, който се приготвя, ще съставляват финансовата конституция за лечебните заведения. Той се надява, че документът ще се употребява даже и от частните лечебни заведения.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР