В изпълнение на програмата си за борба с безработицата, за

...
В изпълнение на програмата си за борба с безработицата, за
Коментари Харесай

Община Бяла Слатина осигури още 18 работни места за безработни

В осъществяване на програмата си за битка с безработицата, за поредна година Община Бяла Слатина ще обезпечи претовареност на безработни лица по Регионалната стратегия за претовареност и образование /РПЗ/, на област Враца.
Началото на осъществяването на дейностите по програмата бе сложено на 3 август със сключването на трудови контракти с лицата, отговарящи на условията. Общият брой на наетите по програмата лица е 18, като всички са назначени на служба общ служащ.
Лицата, които към този момент се възползват от предоставената опция за претовареност на територията на Бяла Слатина, са 10. Останалите 8 души са разпределени по обитаемоте места, принадлежащи към Община Бяла Слатина.
Основните действия, в които ще бъдат ангажирани назначените лица, включват:
- комунално-битово обслужване и хигиенизиране на обитаемоте места;
- поддържане и запазване на общинска благосъстоятелност.
Благодарение на отпуснатите от страната 57 024 лв..,е обезпечена претовареност на цялостен работен ден. Средствата са предопределени за погашение на месечни трудови хонорари на наетите по програмата лица. Допълнително към тях, Общината ще обезпечи нужните материали, които следва да бъдат употребявани при осъществяването на трудовите задължения от страна на назначените лица.
Дейностите по Регионалната стратегия за претовареност и образование ще приключат на 2.12.2020 година, допълниха от Община Бяла Слатина.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР