В изпълнение на проект Доизграждане на националната здравна информационна система

...
В изпълнение на проект Доизграждане на националната здравна информационна система
Коментари Харесай

Жалба спира поръчката за Националната здравна информационна система

В осъществяване на план „ Доизграждане на националната здравна осведомителна система (НЗИС) — стадий 1 и стадий 2 “, на 12.10.2018 год. Министерството на здравеопазването разгласи социална поръчка за създаване на осведомителни системи и подсистеми, а точно: електронни административни услуги, здравно-информационен портал и регистри, като детайли на НЗИС, оповестява Българска национална телевизия.

 

Срещу процедурата е подадена тъжба от ДЗЗД „ СТEМО – ГАМА КОНСУЛТ ”, вследствие на която Комисията за защита на конкуренцията образува произвеждане и публичната поръчка е спряна, оповестиха от здравното министерство.

Министерството на здравеопазването смята, че прекъсването на публичната поръчка съществено заплашва реализирането на плана за създаване на Националната здравна осведомителна система, чийто краен период е 28.12.2019 година

Обжалването и блокирането на публичните поръчки по плана заплашва както цялостното му осъществяване, по този начин и реализирането на електронното опазване на здравето в Република България.

Това ще сложи в риск желанията на Министерство на здравеопазването за упражняването на транспарантен и ефикасен надзор върху дейностите и разноските в опазването на здравето посредством въвеждането на здравната осведомителна система.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР