В изпълнение на плана на дейността си, Върховна административна прокуратура

...
В изпълнение на плана на дейността си, Върховна административна прокуратура
Коментари Харесай

ВАП сезира КЕВР за проверка на състоянието на енергийни съоръжения в райони с проблеми с тока

В осъществяване на проекта на активността си, Върховна административна прокуратура (ВАП) сезира ръководителя на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) да се извърши инспекция на положението на енергийните уреди в регионите, в които от време на време постъпват сигнали за влошено качество на електрическата сила.. Това оповестиха от пресцентъра на Прокуратурата.

Според Закона за енергетиката (ЗЕ) КЕВР настоящо управлява осъществяването на лицензионната активност в тази област, в това число осъществяването на условията за сигурност на доставките на електрическа и топлинна сила или природен газ и за дейно потребление на силата и енергийните запаси.

Спазването на наредбите на ЗЕ, обезпечаващи сигурността на снабдяването, непрекъснатостта и качеството на електрическата сила са от изключителна значимост за обществото в изискванията на иден зимен сезон.

Резултатите от инспекцията следва да се обобщят в отчет, който да съдържа направените констатации и подхванатите ограничения от КЕВР, както и да се посочат възможни случаи с данни за осъществени закононарушения, които да бъдат изпратени на съответните прокуратури или органи на Министерство на вътрешните работи.

Докладът следва да се даде на ВАП в избрания период.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР