В изпълнение на Националния план за възстановяване и устойчивост ще

...
В изпълнение на Националния план за възстановяване и устойчивост ще
Коментари Харесай

Реализират проект за модернизация на психиатричната помощ в България

В осъществяване на Националния проект за възобновяване и резистентност ще бъде осъществен план за рационализация и развиване на психиатричната помощ в България . Това заяви министър на опазването на здравето Асена Сербезова. Проектът планува възобновяване и модернизиране на сградния фонд на минимум 18 лечебни заведения, предоставящи психиатрична помощ. По линия на плана ще бъде обезпечена модерна здравна инсталация за лечебните заведения от системата на психиатричната помощ . Предвижда се планът да бъде на обща стойност от 28,5 млн. лева, като би трябвало да бъде завършен до края на 2025 година

Активно се работи и в посока повишение квалификацията на чиновниците, ангажирани в системата на психиатричната помощ, както и по посока обосноваване на нови фрагменти за започване в този вид лечебни заведения. Към сегашния миг по компетентност психиатрия се образоват общо 72 специализанти и 7 специализанти по детска психиатрия . В Министерство на здравеопазването се създават голям брой принадлежности за подкрепяне на държавните психиатрични лечебни заведения, с цел да бъдат усъвършенствани изискванията за профилактика, диагностициране и лекуване на страдащите от психологични болести.
 Безплатен обзор за учителите, карали COVID-19
Безплатен обзор за учителите, карали COVID-19

Общо 180 000 лева са планувани за профилактика

Председателят на Европейския комитет за попречване на изтезанията и нечовешкото или унизително третиране или наказване Алън Мичъл уточни , че е налице мощна ангажираност от страна на Министерството на здравеопазването за реализиране на действителен прогрес по повод подобряването на психиатричната помощ в България . В началото на месец октомври 2021 година представители на Комитета бяха на посещаване в три държавни психиатрични лечебни заведения - ДПБ-Ловеч, ДПБ-Карлуково и ДПБ-Кърджали, с цел да се срещнат на място с грижата, която се дава на пациентите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР