В изпълнение на международните си ангажименти и съгласно Изборния кодекс,

...
В изпълнение на международните си ангажименти и съгласно Изборния кодекс,
Коментари Харесай

МВнР покани международни наблюдатели за изборите на 14 ноември

В осъществяване на интернационалните си задължения и според Изборния кодекс, Министерство на външните работи насочи предложения за интернационално наблюдаване на плануваните за 14 ноември 2021 година избори за народни представители и плануваните в същия ден избори за президент и вицепрезидент на Република България с възможен втори тур на 21 ноември 2021 година

Постоянното ни посланичество във Виена изпрати вербални ноти с предложения до страните участнички в Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ), Бюрото за демократични институции и права на индивида и Парламентарната асамблея на ОССЕ. Поканите бяха оповестени и на съвещание на Постоянния съвет на ОССЕ във Виена.

Покани бяха отправени и до Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) - посредством непрекъснатото ни посланичество в Страсбург, както и до Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо съдействие (ПАЧИС) - посредством генералното ни консулство в Истанбул.

Министерство на външните работи ще предложи на ЦИК да записва като интернационалните наблюдаващи посочените от тези организации представители.

Правителството на Република България преглежда предпочитано организирането и провеждането на почтени и свободни избори, като интернационалното наблюдаване ще бъде спомагателен поръчител за това.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР