В изпълнение на Договор BG05M9OP001-2.040-0042-C02 Проект „Патронажна грижа за възрастни

...
В изпълнение на Договор BG05M9OP001-2.040-0042-C02 Проект „Патронажна грижа за възрастни
Коментари Харесай

Община Мездра предоставя патронажна грижа на 88 възрастни и лица с увреждания

В осъществяване на Договор BG05M9OP001-2.040-0042-C02 Проект „ Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания в община Мездра”, Община Мездра стартира да дава посредством особено селекциониран екип почасови мобилни здравно-социални услуги на 88 нуждаещи се от града и от селата Брусен, Върбешница, Горна и Долна Кремена, Горна Бешовица, Дърманци, Зверино, Крета, Моравица и Ослен Криводол.
Проектът се осъществя по процедура за даване на безплатна финансова помощ BG05M9OP001-2.040 - „ Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания - Компонент 2 “, с финансовата поддръжка на Оперативна стратегия “Развитие на човешките запаси “, съфинансирана от Европейския съюз посредством Европейски обществен фонд.
В продължение на една година, доникъде на месец юни следващата година, потребителите ще получават до 2 часа дневно профилирани медицински услуги в домашна среда - обработка на рани, следене на витални индикатори, превръзка, премерване на кръвно налягане и кръвна захар, слагане на инжекции и на системи по наставление от лекаря; настоящо разчистване, нареждане на пространствата, населявани от потребителя, поддържане на персонална хигиена, помощ при ежедневния тоалет и обличане, къпане и хранене, подготвяне на храна, подкрепяне при хранене, закупуване на хранителни артикули, хигиенични материали, медикаменти и движимости от първа нужда, внасяне на дърва и палене на печка /през зимния сезон/; психическа поддръжка и обществено консултиране.
Почасовите здравно-социални услуги се дават от екип, който е селекциониран след осъществяване на конкурс. Той включва 18 домашни помощника, здравна сестра, психолог и обществен съветник.
С цел възстановяване качеството на предоставяните услуги, е закупено транспортно средство - лек автомобил „ Dacia Duster “, за осъществяване на мобилната работа по плана.
Бюджетът на план „ Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания в община Мездра “ е малко над 250 000 лв., а продължителността му е 15 месеца - до 15 юни 2021 година.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР