В изпълнение на чл. 75 от Изборния кодекс и Решение

...
В изпълнение на чл. 75 от Изборния кодекс и Решение
Коментари Харесай

Започват консултации за съставяне на Общинската избирателна комисия във Варна за местните избори

В осъществяване на член 75 от Изборния кодекс и Решение № 600-МИ от 09.08.2019 година на ЦИК, представители на партия ГЕРБ, Коалиция „ Българска социалистическа партия За България “, коалиция „ Обединени Патриоти “, Движение за права и свободи, „ Воля “, коалиция „ Демократична България - Обединение “ се канят за присъединяване в съвещания за съставяне състава на Общинската изборна комисия (ОИК) за произвеждането на избори за общински съветници и кметове на 27.10.2019 година Срещата е планувана за 19.08.2019 година от 14:00 часа в зала „ Варна “, в постройката на Община Варна.

За присъединяване в консултациите партиите следва да показват:

- Писмено предложение за състав на Общинската изборна комисия, което съдържа имената на препоръчаните лица, ЕГН, служба в комисията, обучение, компетентност и партията или обединението, която ги предлага.
- Заверено от партията копие от удостоверението за настоящо правно положение на партията, издадено не по-рано от 16.07.2019 година (датата на насрочване на изборите), или заверено от представителя на обединението копие от решението за формиране на обединението, с което се удостоверяват пълномощията на лицата, представляващи съответната партия или коалиция.
- Пълномощно от лицата, представляващи партията или обединението, когато в консултациите вземат участие упълномощени лица.
- Копие на тапия за приключено висше обучение или оригинал на увещание за приключено висше обучение от съответното висше образователно заведение (в случай, че към момента няма издадена диплома), уверение за дееспособност (в случай, че са юристи).

- Предложение за аварийни членове на партиите и обединенията по т. 1, които да заместят препоръчаните от тях лица, в случаите по член 51, алинея 2 от Изборния кодекс или когато член на комисията не взе участие в съвещанията й повече от 10 дни.
- Декларация за единодушие от всяко едно лице да бъдат препоръчано за член на ОИК, както и че дава отговор на условията на Изборния кодекс.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР