В изпълнение на ангажиментите си съгласно Изборния кодекс Министерството на

...
В изпълнение на ангажиментите си съгласно Изборния кодекс Министерството на
Коментари Харесай

Външно министерство покани международни наблюдатели за изборите

В осъществяване на уговорките си според Изборния кодекс Министерството на външните работи от името на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева насочи предложения за интернационално наблюдаване на плануваните за 4 април 2021 година избори за народни представители в Република България. Това заяви пресцентърът на Министерство на външните работи.

Постоянното ни посланичество във Виена изпрати вербални ноти с предложения до страните участнички в Организацията за сигурност и съдействие в Европа /ОССЕ/, Бюрото за демократични институции и права на индивида и Парламентарната асамблея на ОССЕ. Съгласно съществуващата процедура, поканата беше оповестена и на съвещание на Постоянния съвет на ОССЕ във Виена. Покани бяха отправени също до Парламентарната асамблея на Съвета на Европа /ПАСЕ/ посредством Постоянното ни посланичество в Страсбург и до Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо съдействие /ПАЧИС/ посредством Генералното ни консулство в Истанбул. При проявено предпочитание от тези организации Министерство на външните работи ще предложи на ЦИК регистрирането на техни представители като интернационалните наблюдаващи на идните избори, осведомят от Министерство на външните работи.

Гарантирането на почтени, свободни и демократични избори, според най-високите интернационалните стандарти, е приоритет за Република България в изискванията на изключителната спешна обстановка подбудена от COVID-19, се показва в известието.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР