В изоставен хангар, който поради своята архитектурна стойност има статут

...
В изоставен хангар, който поради своята архитектурна стойност има статут
Коментари Харесай

Откриха публичен дом в сграда, паметник на културата

В зарязан хангар, който заради своята архитектурна стойност има статут на предпазено културно завещание, градските управляващи на белгийски град Остенде отварят мега коптор, пишат локалните управляващи.



Всъщност, те няма да стопанисват обществения дом, това ще бъде задача на частна компания, само че става дума за публичен план, чиято цел е да бъде отстранен локалният " Red Light District " и да бъде изместен на място, където ще има по-нормални условия.



Предвидено е " Любовният хангар " ( " Hangar d'amour " ) да има питейни заведения и заведения за хранене, концепцията обаче среща сериозен отпор измежду неправителствени организации, които желаят да вършат на мястото музей.


Иначе проституцията в Белгия е легална от 1995 година, счита се, че с нея се занимават към 26 000 дами, от които 80 на 100 са жертви на търговия с хора и проведената престъпност.

Според кмета на Остенде Йохан Ван Лано обаче този план има смисъл и, че новото работно место ще обезпечи безвредна среда за половите труженички.
" Условията ще бъдат по-добри, а престъпният контингент последователно ще се отстрани. Ще се отвори и здравен пункт, планувано е място и за полиция, " споделя градоначалникът.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР