В изнесените данни на Демократична България (ДБ) за договора между

...
В изнесените данни на Демократична България (ДБ) за договора между
Коментари Харесай

ГЕРБ възрази на Демократична България за твърденията за автобусните линии в Северна София

В изнесените данни на " Демократична България " (ДБ) за контракта сред Столична община и " МТК Гроуп " няма нито един факт, който да е правилен, декларират от ГЕРБ.
Припомняме, че на нарочна конференция по-рано през днешния ден от политическото обединяване обявиха, че Столична община не разполага с никакви калкулации и разчита напълно на честната дума на общински консултант по концесионна договорка. Това излиза наяве след отговор,поискан по Закона за достъп до социална информация (ЗДОИ), от " Демократична България ". Става въпрос за въпросната концесия на автобусните линии от „ МТК Гроуп “ в Северна София, утвърдена през предходния мандат на Фандъкова с гласовете на ГЕРБ, Вътрешна македонска революционна организация и " Атака ".
Според нея, концесионерът би трябвало да обслужва 16, най-вече крайградски автобусни линии на цена от 3 лева на километър и годишен пробег от 5 579 000 км.
" 62 нови нископодови газови рейсове се движат по 15 линии на градския превоз, по този начин както е по контракта сред Общината и транспортния оператор ", разясняват от ГЕРБ. " Липсата на експертност по тематиката евентуално е повода да се твърди, че има концесии по линиите. Става дума за конкурсна процедура, която е обществена и всички документи и стадии по нея са изцяло транспарантни. Цената, която се заплаща по контракт на частния оператор за километър пробег, е по-ниска от тази на „ Столичен автотранспорт ". Конкурсът разреши да бъдат актуализирани рейсовете, които бяха на междинна възраст над 25 години и обслужваха северните територии на града. Всички пасажери по тези линии в този момент виждат, че рейсовете са нови.
Използването на рейс, който не дава отговор на критериите, даже като авариен, се глоби незабавно. Това е безспорен факт! В резултат на огромна стратегия за рационализация на градския превоз междинната възраст на рейсовете, които обслужват линиите на градския превоз, е 6 години. Вече 90% от автопарка дават отговор на най-високи екологични стандарти ", разясняват още от партията на премиера Бойко Борисов. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР