В изминалото денонощие в Турция бяха регистрирани нови 96 смъртни

...
В изминалото денонощие в Турция бяха регистрирани нови 96 смъртни
Коментари Харесай

96 жертви на коронавируса за ден в Турция

В миналото денонощие в Турция бяха регистрирани нови 96 смъртни случая от ковид, заяви здравният министър на страната. Броят на инфектираните надмина 42 000 души, удвоявайки се за една седмица.

Общо умрелите в Турция от корона-вируса от 17 март насам са 908 души. Нови над 4000 случая бяха доказани за миналите 24 часа, заяви здравният министър Фахреттин Коджа.

Аптеките в Истанбул ще раздават гратис маските, планувани за хората сред 20 и 65 години. Гражданите ще получават на телефоните си текстово известие от здравното министерство, показващо, че имат право да получат 5 маски на всеки пет дни.

Полицията е провела 288 интервенции в 65 области на страната против производители на подправени дезинфектанти, маски и одеколон-дезинфектант. Общо са били арестувани 462 души.

Предложение да се забрани за три месеца уволнение на служащи ще бъдат изпратено в Меджлиса при започване на другата седмица, заяви Ройтерс, като се базира на високопоставени публични лица.

Работодателите ще могат да освобождават служащите си единствено в неплатен отпуск. Всички служащи, освободени в неплатен отпуск след 15 март, които не извършват критериите да получават компенсации за безработица, ще получават месечно обезщетение от 1177 турски лири (около 350 лева.).
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР