В изминалия кръг на efbet Лига станахме свидетели на нещо

...
В изминалия кръг на efbet Лига станахме свидетели на нещо
Коментари Харесай

В изминалия кръг бе подобрен рекордът по най-много използвани чужденци в родния шампионат

В миналия кръг на efbet Лига станахме очевидци на нещо историческо. Счупен бе безконечният връх за най-вече чужденци в родното състезание.

След дебютите на японеца Казуки Такахаши за Пирин Благоевград, беларусина Никита Николаевич за Славия и нигериеца Точукву Ндади в Ботев Пловдив броя на легионерите в родния хайлайф набъбна на 164, с което изпреварихме върховото достижение от 163 през сезон 2018/2019.

Новият връх се отнася освен до броя на чужденците, а и до техния дял от всички играчи в шампионата. За първи път в историята легионерите минаха границата от 40%.

Отборите с най-вече чужденци са на първите места във краткотрайното класиране - и то в същата поредност. Най-много като % са в Лудогорец - 23 от 28 употребявани футболисти, което значи 82,14%. Следва ЦСКА с 20 легионери, което е тъкмо 2/3 от състава или 66,67%. Трети с малко над 57% играчи извън е Ботев Пловдив. " Канарчетата " бяха трети преди мача на " моряците " с Ботев Враца, само че варненци биха разгромно и изместиха пловдивчани от топ 3.

Най-много чужденци в сегашния шампионат пък са играли в отбора, който напълно смени концепцията си в средата на сезона - Царско село - цели 24-ма, с което тимът заема четвъртото място с 54,55%.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР