В изминалите дни, лицата, в качеството на обвиняеми обикаляха студията

...
В изминалите дни, лицата, в качеството на обвиняеми обикаляха студията
Коментари Харесай

Шефът на ГДБОП изобличи една от тиражираните лъжи за Кристиян Бойков

В миналите дни, лицата, в качеството на обвинени обикаляха студията и обясняваха, че нямат нищо общо. В следствие се откри, че има задоволително данни, с цел да бъдат привлечени под наказателна отговорност. Това съобщи шефът на антимафиотите основен комисар Ивайло Спиродонов в ефира на Нова телевизия.
"Въпросният Кристиян Бойков не е обучавал чиновници на ГДБОП. Партньори от непознати служби ни оказват помощ в тази активност ". Към момента 20-годишният чиновник на компанията "ТАД Груп " Бойков е обвинен по делото за източването и разпространяването на персонални данни на над 5 милиона българи и компании.
"Това е една дребна част от доказателствата. Това е една комплицирана тематика. Киберпрестъплението не е нормално закононарушение. То се прави от по-интелигентни хора с по-специфични знания ", уточни той, визирайки публикуваните от прокуратурата доказателства.

"Виждате по какъв начин тези лица станаха жертва на личната си охранителна система.За да бъде разкодиран един компютър е належащо много време и много техника. Но сътрудниците бяха много изобретателни.

Човек постоянно прави неточности. Оставеният автограф е манипулиран. На неговия компютър са открити базите данни на Национална агенция за приходите ", посочи Спиридонов.

"Има доста неща, които са събрани и ще бъдат събрани. За нас има задоволително данни, които приказват за възможния причинител ", уточни шефът на антимафиотите.

Спиридонов бе безапелационен, че съгласно службите има задоволително данни за това кой е гарант на закононарушението. "Дали това ще бъде потвърдено, е различен въпрос. Но все още има задоволително данни за това от кое място идва въпросната поръчка ", разяснява още основният комисар.

И загатна, че може да има още арести и обвинявания по аферата "НАП ".

Той разяснява и идния разпит на основния редактор на "Биволъ ".

"Преценили са прокурорите Атанас Чобанов, че е нужен неговият разпит. Нека забележим какви пояснения ще даде. Факт е, че има такава директория. И те го разясняват в звуковите файлове ", разяснява Спиридонов.

По думите му една отбрана през днешния ден е добра, на следващия ден към този момент не е добра. "Ще се подобрят технологиите и ще се откри човек, който да откри идващия ключ ", уточни той.
ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР