В изложбата „ВЪЗКРЕСЕНИЯ“ Весела Стаменова ще представи творби от последните

...
В изложбата „ВЪЗКРЕСЕНИЯ“ Весела Стаменова ще представи творби от последните
Коментари Харесай

Весела Стаменова гостува в Бургас с изложбата „ВЪЗКРЕСЕНИЯ“

В изложбата „ВЪЗКРЕСЕНИЯ“ Весела Стаменова ще показа произведения от последните две години. Откриването на експозицията е на 10 май,от 18:00 часа, в Галерия „Георги Баев“.

Авторката употребила разнообразни техники в монотипията,а в живописта, главно акрил върху платно.

Идеята за заглавието на изложбата идва напълно естествено, тъй като платната й са предизвикани от чисто човешките взаимоотношения, въпроси, очаквания и стремежи.

„ Изкуството ни разрешава да погледнем на житейските обстановки под друг ъгъл. Когато сме обезверени, изгубени, обезверени, дребните неща ни избавят като ни разсейват от тъгата.Връщат ни към живота “, споделя Весела Стаменова.

Весела Стаменова е родом от София, приключва ССХУ по Приложни изкуства София, а след това и ВИИИ „Н.Павлович“ с магистърска степен по Дизайн на Детска Среда.

В интервала 1998 – 2022 е направила над 10 независими изложения в галерии в Смолян, София, Пловдив, Културен Институт Скопие, районен съд Македония.

Участвала е в редица групови изложения и пленери, част от които в Бургас, Монтана, Смолян, Крайова, Видин и Добрич, както и в интернационалните симпозиуми – „Културно завещание на българите в Истанбул“, Турция, „Интернационален скулптурен симпозиум Велес“ районен съд Македония Интернационална Арт колония Кичево, районен съд Македония, Интернационална Арт среща „Арт Студио 110“ Северен Кипър, UKKSA Симпозиум Датча, Турция, Симпозиум по керамика Плвмвниташ, Р Хърватска и други

Творческият ѝ опит включва и църковна стенна живопис в параклисите: „Св. Константин и Елена“гр. Смолян, „Св. Мина“ Рудозем, „Се. Константин и Елена“с. Турян, Смолян.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР