В излъчено днес интервю на сайта на руската държавна телевизия

...
В излъчено днес интервю на сайта на руската държавна телевизия
Коментари Харесай

Обвинените за отравянето на Скрипал руснаци се страхували за живота си

В излъчено през днешния ден изявление на уеб страницата на съветската държавна телевизия Ар Ти, двамата мъже, упрекнати от английската прокуратура в опит за ликвидиране на някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал и щерка му Юлия в британския град Солсбъри, обявиха, че през март са били в Англия като туристи, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Двамата споделиха, че може и да са се доближили инцидентно до къщата на Сергей Скрипал, само че не знаят къде тъкмо се намира тя. По думите им, те прекарали в Солсбъри по-малко от час, тъй като времето било неприятно.

Британската прокуратура заяви, че двамата мъже - Александър Петров и Руслан Боширов, са офицери от съветското военно разузнаване (ГРУ) и е съвсем несъмнено, че са работили по заповед от най-високо място в Русия.

Петров и Боширов споделиха, че не работят за ГРУ, а са елементарни предприемачи и жертва на " фантастично, съдбовно съвпадане ", до момента в който са били на отмора в чужбина.

Двамата се появиха по малкия екран ден откакто президентът Владимир Путин сподели, че Русия е открила местонахождението им, само че към тях няма нищо незаконно. Държавният глава изрази вяра, че двамата ще създадат обществени изказвания.

Петров и Боширов обявиха, че заслужават опрощение от същинските причинители на отравянето, в случай че в миналото бъдат открити. Те споделиха, че се надяват английските управляващи да открият обвързваните с тази история хора и разчитат на опрощение от Лондон. Освен това показаха, че не са носели парфюм на " Нина Ричи ", както настояват английските управляващи.

" Нормален мъж да носи у себе си женски парфюм, не е ли неуместно? Когато минаваш границата, ревизират всичките ти движимости. Ако у нас е имало нещо, у тях щяха да зародят въпроси за какво в мъжки багаж има женски парфюм ", сподели Боширов.

В началото на септември английската полиция популяризира фотография на шишенце с парфюм, в което било пренесено нервно-паралитичното вещество, предизвикало гибелта на жителка на Еймсбъри, съобщи ТАСС.

Двамата мъже споделиха, че се опасяват за живота си. " След като животът ни се трансформира в призрачен сън, не разбирахме какво би трябвало да създадем, къде да отидем. В полицията, в Следствения комитет, в посолството на Англия? ", сподели Петров.

Двамата споделиха, че са бизнесмени от междинна ръка във фитнес промишлеността, занимават се с витамини, микроелементи, протеини.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР