В изключително зрелищен „финал” на олимпийската волейболна квалификация във Варна

...
В изключително зрелищен „финал” на олимпийската волейболна квалификация във Варна
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Решителният мач! България - Бразилия, бразилците връщат един гейм

В извънредно зрелищен „ финал” на олимпийската волейболна подготовка във Варна се чака да бъде избран тимът, който ще получи квота за Игрите в Токио през 2020 година. Тимовете, които ще спорят за визата, са България и Бразилия.

И Бразилия, и България записаха по две победи в миналите два кръга – против Египет и Пуерто Рико. Днес от 20.30 часа в Националния замък на културата и спорта във Варна ще стане ясно, дали волейболистите ни ще сграбчен своя билет за Токио. Само първото място в Група А дава право на присъединяване на Олимпиадата.

Ако въпреки всичко волейболистите ни пропуснат шанса си довечера, ще имат прав на изправителен при започване на 2020 година, който обаче ще бъде още по-труден, защото тогава ще бъдат раздавани квоти от континенталните квалификации, а от Европа ще има доста мощни кандидати.

За вас ние ще се проследим всички най-интересни моменти от дуела :

Четвърти гейм:

7:5 - Цветан Соколов продължава да дърпа своя тим напред, откакто пласира следващата страхотна офанзива по диагонала. Въпреки това лекият задатък на Бразилия остава за момента.

5:3 - Началото на четвъртия гейм е равностойно, само че с леко предимство за Бразилия. "Селесао " реализира пробив на сервирането на българите и има лек задатък.

Трети гейм:

30:32 - За страдание Бразилия взема третия гейм и съкратява задатъка на единствено една част. Решителната неточност пристигна от Розалин Пенчев, който не съумя да откри пръстите на бразилските блокировачи.

28:28 - Соколов не стопира да подвига феновете на крайници! Бразилците имаха опция да затворят гейма, само че българинът направи блок навън и избави точката.

25:25 - Гонитбата точка за точка продължава, като всяка една от двете офанзиви за момента не се пропуква. Напрежението се повишава.

23:23 - Цветан Соколов подвига трибуните на крайници с следващ извънземен ас! Бразилците за пръв път поведоха в дуела, само че българският отбор съумява да резервира равенството.

19:19 - Бразилците още веднъж редуцираха задатъка до единствено 1 точка и двата тима не престават дебненето в тази трета част.

16:14 - Комбинацията Гоцев и Йосифов нямат спирка! Поредна основна изява при 15:14, с което България повежда при второто техническо спиране с в точки разлика.

1​3:13 - Двата тима поддържат еднообразно движение в третата част, като самодейността във Варна леко се трансферира на страната на "селесао ".

10:10 - Неприятно развиване на третия гейм, откакто Бразилия заличи изцяло задатъка на България и по средата на гейма резултатът е към този момент еднакъв.

8:7 - Силната серия на Бразилия принуди Силвано Пранди да вземе спиране, откакто задатъкът се стопи до едвам една точка. Ключов миг в гейма.

8:4 - Атанасов не стопира със своите офанзиви по диагонала, а Бразилия нямат никакъв отговор. Българите с безапелационен задатък на първото техническо спиране, още веднъж!

7:3 - Ново спиране за Бразилия. Треньорът Дал Зото се пробва да спре серията на Мартин Атанасов от сервис, само че това не се случва и Цветан Соколо се възползва от следващото неумело посрещане в противниковите редици.

5:3 - България полита напред и в третия гейм. Силните изяви на Йосифов, Цветанов и Мартин Атанасов изцяло обезвреждат опитите на "селесао " да наваксат недостига.

Втори гейм:

25:19 - Два гейма задатък за България! Решителната точка беше маркирана от Виктор Йосифов, който доближава българите на единствено гейм от мечтаната Олимпиада в Токио!

24:18 - Само точка е нужна на българите, с цел да реализиран към този момент стабилната преднина от 2:0 в геймовете. Изключително мощната игра на обсада и в офанзива на отбора продължава да тормози Бразилия.

21:15 - Мощната обсада на Виктор Йосифов против Маурицио Силва дава към този момент цели 6 точки преднина за родните национали. Втората част още веднъж се развива по допустимо най-хубавия метод за момчетата на Пранди!

18:14 - Нова мощна офанзива на Цветан Соколов възстановява шреднината от 4 точки на състава нашия тим.

16:12 - Две мощни офанзиви на бразилците понижиха преднината на България. Уолъс де Соуса наказа грешките на българите, само че въпреки всичко последната точка пред техническото спиране беше за възпитаниците на Силвано Пранди.

13:9 - Двата тима не престават да вървят точка за точка, като нито един от съставите не може да реализира преимущество посредством сервиса си.

10:6 - Нови две неточности на Бразилия носят преднина от 4 точки за нашите! Треньорът на Бразилия Дал Зото още веднъж взема спиране за да спре неприятната серия на отбора си.

8:6 - Страхотна блоката на Светослав Гоцев, с която България се отдръпва с 2 точки задатък на първото техническо спиране. Атмосферата продължава да е нажежена в залата.

6:3 - Двата тима се движат точка за точка, като си разменят тежки офанзиви и солидни блокади. Цветан Соколов продължава да е движещата мощ на тима довечера.

3:0 - Невероятно начало за България, незавсимо от неприятната травма на Скримов. След сервис на Гоцев и неточност в редиците на бразилците резултатът още веднъж набъбна.

1:0 - Изключително неприятно начало за бългаския отбор. Тодор Скримов стъпи на погрешно и явно си аргументи голяма болежка в коляното. Той беше изнесен от своите съотборници отвън терена, като на негово място влезе Розалин Пенчев.

Първи гейм:

25:23 - Първи гейм за българския отбор! Преднината беше стопена единствено до една точка след поредност от хубави блокади за Бразилия. В последна сметка Светослав Гоцев осъществя решителната точка, с цел да даде желан задатък за нашите.

23:20 - Нов тайм навън за Силвано Пранди. След видеоразглеждане на противоречива обстановката беше отсъдена точка в интерес на Бразилия. Ключов миг в развиването на дуела.

23:18 - Нова неправилност на Бразилия. Нападателят Леал Идалго не съумя да преодолее мрежата при своята атака и по този начин подарява още една точка на българите, които са единствено на 2 от триумфа в първия гейм.

21:17 - Великолепна самостоятелна обсада от страна на Светослав Гоцев, който още веднъж дава 4 точки преднина за националата ни гарнитура. Треньорът на "селесао " е заставен да вземе втори тайм навън.

19:16 - Силвано Пранди се възползва от правото си на първи тайм навън, откакто за първи път от много време насам задатъкът на българския тим беше стопен на едвам 3 точки. Блокадата на бразилците проработи извънредно добре.

19:14 - Маурицио Силва пласира застрашителен ас, с който съкратява преднината на българския състав. Преднината на националите обаче остава солидна

16:10 - Феновете в зала "Конгресна " са на крайници за българския тим. Георги Сеганов направи поредна директна точка от сервис за българския отбор. Бразилските войлеболисти са очевидно разколебани при влизането във второто техническо спиране.

12:8 - Два пробива в сервиса на бразилците! Българската обсада работи безотказно, което принуди треньорът на Бразилия да вземе тайм навън. Йосифов продължава да пласира мощни сервиси. Атаките на Мартин Атанасов и Цветан Соколов не престават да основават огромни проблеми за блокадата на "Селесао ".

8:7 - Двата тима не престават да се движат точка за точка. Последните 3 точки пристигнаха все след неточности на двата тима от сервис.

4:4 - Размяна на точки в първите минути на срещата. Бразилците съумяха да пласират един ас, до момента в който българския отбор се оправя чудесно със своите офанзиви досега.

България - Бразилия 2:0 (25:23, 25:19)

Съставите:

БЪЛГАРИЯ : Георги Сеганов 3, Цветан Соколов 28, Мартин Атанасов 2, Тодор Скримов 14, Виктор Йосифов 8, Светослав Гоцев 11 - Теодор Салпаров-либеро (Добромир Димитров 1, Алекс Грозданов, Розалин Пенчев 1, Венелин Кадънков, Николай Пенчев 17)

Старши треньор: Силвано Пранди

БРАЗИЛИЯ: Бруно Резенде, Маурицио Силва, Уолъс Де Соуса, Лукас Сааткамп, Йоанди Идалго, Флавио Гуалберто

Старши треньор: Ренан дал Зото
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР