В изказването си пред участниците в Четвъртата среща на високо

...
В изказването си пред участниците в Четвъртата среща на високо
Коментари Харесай

Не пипам данъците и инвеститорите го знаят, похвали се Борисов

В изявлението си пред участниците в Четвъртата среща на високо ниво на България, Гърция и Северна Македония в Солун министър председателят Бойко Борисов съобщи, че го тревожи разделянето на обществото в Република Северна Македония по тематиката Европейски съюз. Една страна би трябвало да има доста ясна поръчка от всички партии, от цялата политическа класа, че това е дълготраен път. Той уточни, че напъните на Северна Македония и Албания в посока на европриобщаването би трябвало да бъдат големи и ясни и добави, че ще продължи да оказва помощ на сътрудника си Заев в тази посока.

Пред представителите на гръцкия бизнес Борисов акцентира сполучливите взаимоотношения сред България и Гърция. Българският министър председател посочи, че при започване на годината стокооборота сред страните е близо 15% и че гръцкият бизнес работи добре у нас.

„ Няма гръцка компания, която да работи в България и да се е оплакала. Много внимавам с налозите. Вече 10 години не пипаме налози. Инвеститорите знаят това “, съобщи още министър-председателят.

Като образец за отличното партньорство сред България и Гърция Борисов уточни построяването на газовата връзка Бургас – Александруполис. „ Това дава десетилетни вероятности напред. Не единствено България може да направи действителна диверсификация, само че и други страни. Това ще даде голям подтик на бизнеса “, безапелационен беше българският министър председател.

В речта си по време на форума Борисов съобщи, че Балканите имат огромно бъдеще. „ Перспективата е напред – бизнес, туризъм, енергетика – и това го вършим. Връщането обратно е пагубно “, акцентира още министър председателят Борисов.

В изявлението си в Солун министър председателят означи и положителното съдействие в региона на сигурността и опазването на външните граници на Европейски Съюз. Борисов уточни, че страната ни има нула миграция и изрази подготвеност дейната работа в тази посока да продължи.

Бойко Борисов съобщи още, че през месец декември във Варна ще се организира Четиристранната среща сред България, Гърция, Румъния и Сърбия, която е обичайната платформа за затвърждаването на районното икономическо и политическо съдействие.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР