„В изказването си Петков за пореден път повтори манипулациите и

...
„В изказването си Петков за пореден път повтори манипулациите и
Коментари Харесай

Пеевски: „просто Киро“ да разбере, че с повтаряне на мантрите на Прокопиев, не може да води адекватна политика

„ В изявлението си Петков за следващ път повтори операциите и внушенията на олигархичния кръг „ Капитал “ и Иво Прокопиев по отношение на мен, което стартира да се трансформира в модел на държание на новите ръководещи. Добре би било „ просто Киро “ най-сетне да разбере, че единствено с повторение на мантрите на Иво Прокопиев, не може да води съответна политика на ръководство на страната, а превръщането му в прислужник на олигархията неизбежно ще го докара до неуспех. “. Това декларира депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски в позиция до медиите във връзка вчерашния брифинг на мин.-председателя Кирил Петков.

„ Подал съм молба до Българска национална банка да се извърши инспекция на банковия заем на „ Булгартабак “ възложен от „ Българска банка за развиване “ с оглед възможни нарушавания, макар че тематиката към този момент неведнъж е коментирана обществено и е ясно, че аз нямам никакво отношение по същата. “, прибавя още той.

„ В тази връзка считам, че по тематиката цигари и тютюнева промишленост най-добре е осведомен колегата на Петков Асен Василев, както и спонсорите на „ Продължаваме промяната “ и в случай че Кирил Петков понижи спускането по снежните автомагистрали, то сигурно ще разбере това. “ Казва още Пеевски.

В позицията си депутатът от Движение за права и свободи написа, че тематиката с „ Магнитски “ също е задоволително ясна, като още веднъж акцентира, че ръководещите взимат за опорна точка материали на „ Капитал “. По думите на Пеевски те обаче няма да трансформират обстоятелствата, че глобата е обжалвана по надлежния ред и в сходство с американския закон. Освен това той декларира, че истината по отношение на налагането на глобата рано или късно ще излезе, както и ще се разбере, че изказванията за негово присъединяване в търговията със златни паспорти са погрешни.

„ В тази връзка за какво от „ Продължаваме промяната “ не одобриха предлагането на Движение за права и свободи за анулация на капиталовото поданство, като за сметка на това обикновено преписаха оферти от нас проекто- закон, само че без настояването ни за цялостна инспекция на всички издадени досега златни паспорти. Показателно е също, че след девет месеца инспекции (откакто са на власт и посредством служебните правителства) не откриха нищо във връзка с мен, тъй като нищо неправилно няма, макар многочислените неистини и операциите на кръга „ Капитал “ и следените от Прокопиев медии. “, декларира още Пеевски.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР