В изказване по случая годишнината от гръцката независимост от османско

...
В изказване по случая годишнината от гръцката независимост от османско
Коментари Харесай

Гръцки министър към Турция: Ще ви смажем, както през 1821 година!

В изявление по случая годишнината от гръцката самостоятелност от османско господство, оповестена на 25 март 1821 година, министърът на защитата на Гърция Панос Каменос атакува Анкара за последните й дейности в Егейско и Средиземно море, предава електронното издание на гръцкия вестник Kathimerini, цитиран от " Факти.бг ".

„ Ще смажем всеки, който се опита да сложи под въпрос националния ни суверенитет “, безапелационен е Каменос.

„ Всеки, който си показва пресъздаването на огромни Османски империи би трябвало да си спомни 1821 година. Как гръцкият народ се изправи пред Османската империя и я смаза “, съобщи той.

„ Нашите въоръжени сили са подготвени да се изправят пред всяко предизвикателство към териториалния ни интегритет “, добави военният министър.

Що се отнася до двамата арестувани гръцки бойци от турските управляващи, Каменос означи, че „ сходно държание ги връща назад там, от където започнаха – надълбоко в Анадола “.

По-рано денем Ергоган съобщи за проекти за основаване на „ Велика Турция “ след интервенцията на турската войска в кюрдския анклав Африн в северна Сирия, напомня Kathimerini.

Премиерът Алексис Ципрас прикани Турция да спре противозаконните си дейности. Той бе на остров Псара в Егейско море, където участва на парада по случай годишнината от оповестяването на гръцката самостоятелност в неделя. „ Гърция има мощна и стимулирана войска, която не служи за опасност, а с цел да обезпечи мира и стабилността в района “, съобщи Ципрас.

„ В ден като този ние отдаваме заслуженото на всички мъже и дами и младите бойци от всички краища на страната, които пазят нашия народен интегритет и суверенитет по 24 часа дневно “, продължи гръцкият министър председател.

Ципрас акцентира, че мислите на всички гърци са с двамата гръцки бойци, затворени при оптимални ограничения за сигурност в пандиза в Одрин (Адрианопол). „ Искам да уверя тях и гръцкия народ, че нашите мисли, освен през днешния ден, когато честваме свободата си, а и всеки ден, са с тях и ние вършим всичко нужно, с цел да могат те да се приберат у дома “, добави той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР