В изказване по случая годишнината от гръцката независимост от османско

...
В изказване по случая годишнината от гръцката независимост от османско
Коментари Харесай

Гръцкият военен министър: Ще смажем всеки, който постави под въпрос суверенитета ни

В изявление по случая годишнината от гръцката самостоятелност от османско господство, оповестена на 25 март 1821 година, министърът на защитата на Гърция Панос Каменос атакува Анкара за последните й дейности в Егейско и Средиземно море, предава електронното издание на гръцкия вестник Kathimerini, представен от " Фокус ".
„ Ще смажем всеки, който се опита да сложи под въпрос националния ни суверенитет “, безапелационен е Каменос. „ Всеки, който си показва пресъздаването на огромни Османски империи би трябвало да си спомни 1821 година. Как гръцкия народ се изправи пред Османската империя и я смаза “, съобщи той.
„ Нашите въоръжени сили са подготвени да се изправят пред всяко предизвикателство към териториалния ни интегритет “, добави военният министър. Що се отнася до двамата арестувани гръцки бойци от турските управляващи, Каменос означи, че „ сходно държание ги връща назад там, от където започнаха – надълбоко в Анадола “.
По-рано денем Ергоган съобщи за проекти за основаване на „ Велика Турция “ след интервенцията на турската войска в кюрдския анклав Африн в северна Сирия, напомня Kathimerini. „ Няма да забравим раните в сърцата ни, породени от изкуствените граници, които бяха измислени “, съобщи турският президент.
„ След Африн идва възкръсването “. „ Тези, които имат вяра, че нашите наблюдения са блъф или празни приказки ще схванат, че са създали съдбовна неточност “, увери Ердоган, като добави, че неговите изявления отразяват „ решимостта на Турция, на политиките, провеждани от страната и възприятията на хората. „ Ще успеем или ще бъдем убити “. Гръцкото издание показва, че изявлението на Ердоган е последното от поредност нападателни мнения. В понеделник той би трябвало да се срещне с ръководителите на Европейската комисия и Европейския съвет Жан-Клод Юнкер и Доналд Туск във Варна за разискване на връзките сред Европейски Съюз и Турция и миграционната договорка сред Анкара и Брюксел, подписана през март 2016 година и други въпроси.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР