В изграждането на новата си централа Delta Holding ще вложи

...
В изграждането на новата си централа Delta Holding ще вложи
Коментари Харесай

Сръбският Delta Holding инвестира 110 млн. евро в офисен и търговски комплекс в Белград

В построяването на новата си централа Delta Holding ще вложи 35 млн. евро

[Delta Real Estate] Още по тематиката
Големият шопинг в Европа

До последния си месец 2017 година беше изпълнена с огромни промени в европейския пазар на търговски площи
11 яну 2018
Трети притежател в третия мол на Варна

Сръбският милионер Мирослав Мишкович купи половината от " Галерия Варна " и дружно с тримата си български съдружници ще довършат комерсиалния център
8 сеп 2017 Сръбската строителна компания Delta Real Estate ще влага 110 млн. еро в построяването на първокласен комплекс в Белград, оповестява SeeNews, като цитира изказване на ръководещия шеф на сдружението Зорана Ждрале Бурич. Дружеството е част от Delta Holding на сръбския предприемач Мирослав Мишкович, който е прочут на българския пазар като някогашен притежател на комерсиалната верига " Пикадили ", а през септември 2017 година закупи 50% от мол " Галерия Варна " и дружно с тримата си български съдружници ще довършат оценения на 120 млн. евро търговски център, чието разкриване е планувано за май 2018 година

В публикувано в сряда прессъобщение от Delta Holding показват, че в идващите две години групата ще влага 600 млн. евро в планове за недвижими парцели. В оповестено видео в YouTube канала на Delta Holding Бурлич изяснява, че бъдещият Delta Centre ще е с обща повърхност от 80 хиляди кв. м и ще се състои от офисни и търговски здания, както и от 5-звезден хотел, който ще работи под марката Intercontinental. Мишкович от дълго време си партнира с влиятелната интернационална хотелска верига, като през септември Delta Real Estate означи и формалното разкриване на хотел под марката в словенската столица Любляна, в който са вложени 50 млн. евро.

Сегментът на комерсиалните центрове в последно време е във фокуса на Мишкович, като още преди месеци холдингът разгласи проекти за строителство на мол за 200 млн. евро под марката Delta Planet край Белград. През декември те бяха доказани от зам.-председателя на Delta Holding Живорад Васич. Търговски център със същия бранд и с повърхност от с повърхност 62 500 кв. м ще бъде построен и в Баня Лука, като инвестицията в него ще е 70 млн. евро.

Сред настоящите планове на строителната компания е и построяването на нова централа за холдинга, която ще бъде ситуирана наоколо до бъдещия Delta Centre. Инвестицията в нея ще бъде 35 млн. евро, а строителството ще продължи една година, показва Бурлич. Сградата ще е с обща повърхност от 20 хиляди кв. м и ще е първата в страната, сертифицирана по стандарта за устойчиви здания LEED (Leadership in Energy and Environmental Design).

През 2017 година общите доходи на Delta Holding са 55.8 милиарда динара (470 млн. евро), като са се нараснали с 11.3% по отношение на година по-рано. Печалбата преди лихви, налози и амортицазия (EBITDA) за интервала е 4.75 милиарда динара (40.1 млн. евро), което е с 33.9% повече спрямо 2016 г.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР