В изграждането на автобусните спирки, дадени на концесия през 2003

...
В изграждането на автобусните спирки, дадени на концесия през 2003
Коментари Харесай

Частна фирма инвестира 5,8 млн. лева в спирките

В построяването на автобусните спирки, дадени на концесия през 2003 година, са вложени 5 860 977 лв.. Заслоните, за които ангажимент има концесионерът, са 314 на брой от общо 440. Задължителната капиталова стратегия е изпълнена, всички спирки са поставени. Това гласи съглашението сред администрацията и компания " Елиза 1999 ", импортирано за разискване в Общинския съвет. Концесионният контракт и осъществяването му ще се разискват на сесията на 17 септември.

Договорът с " Елиза " беше подписан на 3 юли 2003 година с изискването да бъдат отстранени всички ръждясали и потрошени заслони против правото на концесионера да постави търговски обекти вид павилиони. До 2012 година обаче имаше единствено един нов подслон на бул. " Санкт Петербург " и мъчителни договаряния сред администрацията и концесионера. Изпълнението на капиталовата стратегия стартира, откакто " Булгартабак Трейдинг " АД изкупи " Елиза 1999 ", а дружно с компанията и концесията на спирките против годишни вноски в градския бюджет в размер на 71 000 евро.

С смяна в контракта концесионерът изиска 274 заслона да се изработят по стандартизиран план, утвърден от Община Пловдив, а останалите 40 - по самостоятелни модули, които да включват по-големи търговски площи от старите павилиони за вестници. От предлагането до локалния парламент е видно, че такива обекти са единствено два. От " Елиза " изясняват, че нямат нужда от търговски площи, което е по-добре за естетическия образ на града, тъй като огромните павилиони, инсталирани върху тротоари, лишават от пешеходното пространство.

Една от огромните или двойни спирки е построена на бул. " Цар Борис III Обединител " от северната страна на Тунела. До нея има търговски обект, в който първоначално се продаваха облекла, а в този момент е прът център. На някои спирки със средства от градския бюджет са инсталирани спомагателни пейки. Десетки са случаите на потрошени стъкла, за което вредите се възвръщат от концесионера.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР