В издирването на избягалия затворник Борис Иванов са участвали екипи

...
В издирването на избягалия затворник Борис Иванов са участвали екипи
Коментари Харесай

Обявиха подробности за задържането на избягалия затворник

В издирването на избягалия пандизчия Борис Иванов са взели участие екипи на жандармерията, полицията и Специализирания отряд за битка с тероризма. Операцията стартира след показания от страна на човек, живеещ в региона, че е видял избягалия пандизчия да се придвижва по жп релсите, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.
Издирването на Борис Иванов на североизток от Ловеч стартира още нощес, 22 юни, след сигнал, че той е бил видян сред селата Александрово и Дренов. Бил е видян и в самото Александрово и в село Дойренци. Сигналът е подала жителка на село Александрово: " Лаеха кучетата, излязохме и оня човек, дето по тв приемника сме го видели, същият човек беше. Снощи в един и половина. Веднага се обадиха на полицията и доста служители на реда имаше, доста, доста. Насам потегли, но не можахме повече, ние от боязън не сме излезли към този момент вънка. Самичък беше. Нямаше нищо на ръцете му или пък да е почукал да желае самун или водичка, щяхме да му дадем. Какво да вършим? Ние сме страхливи. "
В ранния следобяд е подаден нов сигнал на 112 от град Летница, където малко преди 16.30 ч. Борис Иванов е бил арестуван в равнища край град Летница, оповестява БНР. Първоначално той е ограбил къща там, по-късно се е насочил към втора. Опитал се да задържи като пленник собственичката ѝ, само че тя е съумяла да предотврати това, удостовери основният секретар Младен Маринов: " Тя живее на края на селото. Реално дамата дава сигнал с жест към районния контрольор, който тя познава, и той по тези жестове схваща, че тя в действителност е застрашена, защото той я държал за ръката. "
На специфична конференция в Ловеч министърът на вътрешните работи Валентин Радев разгласи, че макар голямото напрежение и натиска върху органите на реда, те са съумели да заловят избягалия пандизчия Борис Иванов. " Един рецидивист, изнасилвач, обирджия е заловен. Да са спокойни - събота, неделя... Така работи системата, по този начин ще работим и отсега нататък ", сподели той.
Окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков разгласи, че след днешната интервенция обвиняванията против хванатия пандизчия ще се усилят и посочи какво наказване е трябвало да изтърпи Иванов. " Реално му остават близо 5 години - 4 години и 9 месеца, до изтърпяване на 13-годишната присъда ", съобщи той.
Борис Иванов сега се намира в Районното полицейско ръководство в Ловеч при засилено полицейско наличие.
Иванов избяга в четвъртък сутринта малко след 10 часа от работен обект край Ловеч - млекопреработвателна компания, където е работил дружно с други пандизчии. Те са го подгонили след бягството му, само че не са съумели да го задържат. Мъжът е бил на този обект от няколко дни, откакто е бил изместен от затворническото общежитие. Борис Иванов изтърпява 13-годишна присъда за няколко закононарушения. Очаква се той да бъде върнат в Ловешкия затвор.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР