В изборната нощ кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков, който

...
В изборната нощ кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков, който
Коментари Харесай

За балотажа Анастас Герджиков не отхвърля подкрепата на "всички граждани" и ДПС

В изборната нощ претендентът за президент проф. Анастас Герджиков, който е подсилен от ГЕРБ-СДС, разгласи, че за балотажа ще разчита на поддръжката на всички жители, без значение за коя партия те гласоподават. На въпрос за поддръжка от страна на Движение за права и свободи ректорът на Софийския университет не отхвърли опцията.

Според екзит пола на " Алфа Рисърч " Р, като актуалният президент има 49.1%, а ректорът на Софийския университет - 26.5%.

Анастас Герджиков разгласи, че е реализирана главната цел - да има балотаж и то не поради ниската интензивност, а тъй като другите претенденти не съберат 50% плюс 1 от гласовете. Другата реализирана цел - да съкратят дистанцията с съперниците Румен Радев и Илияна Йотова.

" Аз съм уверен, че ще успеем да обърнем резултата ", сподели още претендентът за президент. Той още веднъж предложения Румен Радев на спор, а по-късно актуалният президент одобри.

Анастас Герджиков разяснява и парламентарните избори с тезата, че " колкото и избори да създадем, резултатът ще е същият ". " Призоваваме всички водачи още на следващия ден да положат старания за това да сформират постоянно държавно управление ", сподели още претендентът за президент. По думите му довечера всички партии ще кажат, че са спечелили, а едните ще са първи, другите - събрали гласове, а третите - влезнали в Народното събрание. Накрая сподели: " В очите на жителите първи ще са тези, които сформират държавно управление ".

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР