В ивицата Газа цари тотален хаос и паника, след като

...
В ивицата Газа цари тотален хаос и паника, след като
Коментари Харесай

Тотален хаос и паника в Газа, 100 израелски изтребителя бомбардират ивицата

В линията Газа царува цялостен безпорядък и суматоха, откакто Израел прави бомбардировки с невъобразим досега мащаб.

 

Израелските въоръжени сили оповестиха, че 100 изтребителя са взели участие в нанасянето на удари по линията през последните часове. Кореспондент на Би Би Си оповестява за безпорядък измежду цивилното население. Той оповестява за суматоха и в Хан Юнес, вторият по величина град, който се намира в южната част на линията.

 

Израел ускори въздушните удари на фона на сухопътната инвазия на армията. Израелските военни оповестиха, че „ уголемяват наземните интервенции “ в линията, откакто на 7 октомври бойци на „ Хамас “ направиха изненадващо нахлуване. „ Хамас “ разгласи довечера, че води яростни боеве с израелските сили на земя. Смята се, че Израел към този момент е минал към втората фаза на войната.

 

 

„ Ал Джазира “, базирайки се на представител на армията, заяви, че израелските сили са навлезли в северната част на линията Газа и уголемяват обсега на своите дейности. От седмици Израел се готвеше за започването на сухопътна интервенция. След нападението на „ Хамас “ Израел разгласи положение на война.

 

Екстремистката формация държи над 200 заложници сега, което бавеше започването на интервенцията.

 

Турският президент Реджеп Ердоган съобщи, че Израел се намира в „ положение на полуда “ и прикани израелските сили неотложно да спрат офанзивите си против популацията на линията Газа. „ Израелските бомбардировки над Газа, които се ускориха нощес, още веднъж бяха ориентирани към дами, деца и почтени цивилни, задълбочавайки филантропичната рецесия “, сподели Ердоган.

 

Израел твърди, че нападна само цели на „ Хамас “, само че доказателствата сочат друго - правят се безразборни удари и против цивилното население. Израел разгласи, че сега главната цел на армията е връщането вкъщи на взетите заложници. Арабското население в палестинската земя обаче е огромният губещ във войната сред Израел и „ Хамас “. Израелската войска убива хиляди деца в линията, които са в капан и няма къде да избягат. Окупаторите също по този начин не позволяват филантропична помощ да доближи до цивилното население. Според палестинските здравни управляващи над 7000 души са убити в линията от 7 октомври насам, измежду които 3000 деца.

 

Общото заседание на Организация на обединените нации прикани за неотложно филантропично помирение в линията Газа. Призивът бе насочен в резолюция, призната от Общото заседание на 21-ия ден от началото на войната сред Израел и " Хамас ", в миг, в който Израел разгласи, че уголемява сухопътните си интервенции в линията Газа. Резолюцията на Общото заседание е необвързваща и бе разкритикувана от Израел и от Съединени американски щати, които осъдиха това, че в текста не се загатва " Хамас ". Тя бе призната под овации и събра 120 гласа " за ", 14 " срещу " и 45 " въздържали се " от 193 членове на Организация на обединените нации. Израел дефинира признатата от Общото заседание на Организация на обединените нации резолюция, призоваваща за филантропично помирение в линията Газа като " срам ". Ислямисткото палестинско придвижване " Хамас ", от своя страна, приветства резолюцията на Общото заседание на Организация на обединените нации, призоваваща за филантропично помирение в линията Газа

 

Източник Факти

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР