В Италия застаряващи къщи също може да рухнат, пише френският

...
В Италия застаряващи къщи също може да рухнат, пише френският
Коментари Харесай

„Фигаро“: В Италия застаряващи къщи заплашват също да рухнат

В Италия застаряващи къщи също може да рухнат, написа френският в. " Фигаро ". По време на строителния взрив в страната през 60-те години на предишния век експерти от бранша са употребявали некачествени материали. Много здания, издигнати през тази ера, може в този момент да рухнат. Опасност за това основава бетон с неприятно качество, формиран от вода и пясък и от минимална доза цимент. Той е бил създаван от строителни предприятия, следени от мафията ндрангета, споделят специалисти. В региона Калабрия мафията управлява строителния бранш от 60-те години насам, споделя Николас Гратери, оглавяващ за звено за битка с мафията в Южна Италия. Според него бетонът с неприятно качество е три пъти по-малко резистентен спрямо условията на стандартите.
 
Според Маурицио Карта, учител по урбанизация в университета в Палермо, в Италия се строи в уязвими зони наоколо до реки, в сеизмични зони, наоколо до стръмни скали, което също основава опасности.
 
Националната статистическа организация на Италия пък счита, че два милиона жилища в страната са нестабилни. Това са обезпокоителни данни за зона, в която стават мощни трусове.
 
Според италианския Национален проучвателен център материалите, употребявани в строителството през 50-те и 60-ти години, би трябвало да бъдат подсилени. Трайността им на живот не трансферира 60 години и казано с други думи техният период на валидност доближава към края си.
 
Вчера в Генуа бяха заровени 19 от жертвите на рухването на моста Моранди, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес. На церемонията участваха водещи италиански политици. Тя се организира в залата на експозиционния парк в Генуа.-->
 
На нея с изключение на католическата проповед имаше и молитва, произнесена от имам в памет на двамата албанци мюсюлмани, починали при рухването на моста. В миг, в който крайната десница е на власт и се множат случаите на физическо и на вербално принуждение против чужденци и мюсюлмани, на церемонията отекна четирикратното повтаряне на " Аллах е популярен ", произнесено от имама.
 
След церемонията италианският президент Серджо Матарела сподели, че рухването на моста е неприемлива покруса и се ангажира да има бързо следствие и то да докара до наказание на виновните лица. Президентът изиска гаранции, че пътищата в страната са безвредни.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР