В Италия започна един от най-грандиозните в историята в историята

...
В Италия започна един от най-грандиозните в историята в историята
Коментари Харесай

В Италия започва суперпроцес срещу мафиотския клан Ндрагета

В Италия стартира един от най-грандиозните в историята в историята на страната процеси против мафията -355 участници в престъпния профсъюз " Ндрагета " и свързани с него корумпирани служители, служители на реда, предприемачи и адвокати застават пред съда. Те са упрекнати в многочислени закононарушения като изнудване, убийства, наркотрафик, пране на пари, предоставяне и приемане на подкупи, обири, корист със служебно състояние и прочие, осъществявани от 1990-те до 2019 година

Делото е против клана " Ндрагета ", който е основан в Калабрия и съгласно прокуратурата е най- мощната мафиотска формация в страната, засенчваща даже по-известната " Коза Ностра " в Сицилия, съобщи Ройтерс.

Съдебният развой стартира в превърнатия в цитадела преоборудван кол-център в калабрийския град Ламеция Терме. Обвиняемите са в железни кафези, а в специфичната зала са ситуирани десетки бюра за стотиците юристи, прокурори, публицисти и фенове.

900 очевидци и 400 юристи ще бъдат изслушани в този невиждан развой, най-големия от три десетилетия, в сърцето на Калабрия - най-бедната от италианските области, разядени от мафията.

58 очевидци на обвиняването са приели да нарушат омертата, закона на мълчанието, с цел да разкрият тайните на клана Манкузо и неговите доближени.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР