В Италия влезе в сила т.нар. Указ за сигурност, който

...
В Италия влезе в сила т.нар. Указ за сигурност, който
Коментари Харесай

В Италия валят глоби за автомобили с български и румънски номера

В Италия влезе в действие така наречен Указ за сигурност, който лимитира потреблението на задгранични автомобилни номера. Това слага пред неспособност опитите да се записват коли в друга страна-членка на Европейски Съюз поради по-евтина застраховка и тези коли да се употребяват над 60 дни в Италия, написа в. " 24 часа ".
В Тренто още на 11 декември предходната година беше глобен българин, гражданин на Италия от 2010 година, който карал " Мерцедес ", регистриран на името на дядо му в България. Внукът би трябвало да заплати санкция от 712 евро. В Италия в случай че санкцията се заплати до 5 дни, се понижава с 30 %, т.е. става 498 евро.
В Неапол, където е цялостно с коли с български и полски номера, към този момент бяха спрени от придвижване първите три коли, които попаднаха на мушката на управляващите. Мотор " Ямаха " с български номер се оказа, че минал близо 1400 пъти по автомагистралата на Неапол, без да заплати такса. В Бари беше запорирана кола с български номер на чужденец, гражданин на Ботуша над 60 дни. Той бил пийнал, поради което ще дава отговор и по обвиняване за шофиране в нетрезво положение.
Първата санкция в Милано - 712 евро, отнесъл водач с кола с румънски номера.
Глобата може да доближи обаче и 2848 евро. Освен това колата се стопира от придвижване мигновено за 180 дни - през това време притежателят ѝ би трябвало да приведе в ред документите ѝ - да я записва в Италия или да я върне в непознатата страна с краткотраен документ. В противоположен случай колата се конфискува. Единственият легален метод да се кара в Италия кола с непознат номер, на която не сте притежател, е, в случай че тя е взета на лизинг в чужбина и то в случай, че водачът е в работни връзки с непознатата компания, която му е отдала колата, и в случай че компанията има седалище в Италия. Шофьорът е длъжен да носи със себе си и контракта, доказващ това - в противоположен случай санкцията е от 250 до 1000 евро.
През 2017 година е имало 106 000 санкции на коли с непознати номера. В челото на класацията са румънците, следвани от швейцарци, французи и българи (7775).
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР