В Италия утре е обявен ден на траур в памет

...
В Италия утре е обявен ден на траур в памет
Коментари Харесай

Ден на траур в Италия на 18-сти август

В Италия на следващия ден е разгласен ден на печал в памет на починалите при сриването на моста в Генуа във вторник, съобщи Ройтерс. В събота сутринта ще се състои публична погребална гала за част от жертвите, която ще включва отслужването на заупокойна литургия от архиепископа на северозападния италиански град, кардинал Анджело Баняско.

На церемонията ще участват италианският президент Серджо Матарела и министър председателят Джузепе Конте. Погребението ще бъде излъчено онлайн от националното радио и телевизия на Италия. Продължава издирването на изчезналите след сриването на моста хора. Вчера управляващите споделиха, че сред 10 и 20 души остават в неопределеност. До момента е доказана гибелта на 38 души.

Инженерно изследване, поръчано от италианския магистрален оператор „ Аутостраде пер л’Италия ” предходната година, предизвестило за положението на обгърнатите в бетон носещи кабели, така наречен ванти, на рухналия по-рано тази седмица мост Моранди в Генуа, съобщи „ Ройтерс ”, като се базира на информации на италианските вестници „ Стампа ” и „ Република ”.Холдингът „ Аутостраде пер л’Италия ”, следен от инфраструктурната група Атлантия, е оператор на сектора от автомагистрала А10, свързваща френската граница с Генуа. Мостът „ Моранди ”, който рухна, беше част от тази автомагистрала.

Проблеми със оборудването са зародили малко след неговото създаване през 1967 година Някои от носещите кабели са били укрепени през 90-те години на предишния век, споделиха специалисти.

Последното изследване е било направено през ноември предходната година. В него се установи, че вантите на сектора от моста, който по-късно рухна, са реагирали на осцилация по метод, който не отговарял на упованията, и че това налагало още инспекции. Според проучването тази особеност на реакцията на кабелите на осцилация може да е била обвързвана с разяждане на метала на някои кабели. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР