В Италия се провеждат регионални избори с потенциално национално значение.

...
В Италия се провеждат регионални избори с потенциално национално значение.
Коментари Харесай

Крайната десница в Италия очаква нова изборна победа

В Италия се организират районни избори с евентуално национално значение. Лидерът на крайната десница Матео Салвини се надява да разгроми левицата в Емилия-Романя и по този начин да провокира провал на държавното управление в Рим на Демократическата партия и придвижването " 5 звезди ".

Емилия Романя е един от най-богатите райони в Северна Италия и в това време - цитадела на левицата още от края на Втората международна война. Последните допитвания преди днешния избор обаче сочат, че възможностите на Демократическата партия са идентични с тези на " Лигата " на Салвини и съдружните ѝ сътрудници. Бившият вицепремиер е уверен, че с победа ще провокира срив на ръководещата в Италия коалиция. Нагласите в Емилия-Романя са срещуположни - в градовете доминира поддръжката за левицата, отвън тях - за крайната десница.
Лиза Занарини, теоретичен служащ: В провинцията резултатите ще се разграничават от тези в градовете. Но се надявам хората да оценят, че им вършат прекомерно леки обещания.Стефано Алаверня, доктор от Болоня: Тези районни избори не би трябвало да имат въздействие на национално равнище. Парламентът си е парламент - в случай че има болшинство, държавното управление си остава.
Това също е правдиво звучаща прогноза - Демократическата партия и изпадналото в рецесия популистко придвижване " 5 звезди " най-вероятно ще се сплотят още повече, с цел да не се стигне до предварителни парламентарни избори, които " Лигата " би спечелила с лекост.

Гласуването завършва в среднощ българско време, а изборната интензивност е двойно по-висока от тази на изборите преди 5 години. Регионален избор през днешния ден има и в южния район Калабрия, където се чака безпрекословна победа на десницата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР