В Италия се провеждат парламентарни избори. В областите Ломбардия и

...
В Италия се провеждат парламентарни избори. В областите Ломбардия и
Коментари Харесай

Неудобства съпътстват изборите за нов парламент в Италия

В Италия се организират парламентарни избори. В областите Ломбардия и Лацио се гласоподава още за възобновяване администрациите на двете области. Активността до 12 часа на обяд бе над 19%. Преброяването на гласовете ще стартира след 23 часа локално време.

Избирателната интензивност ще стане ясна след среднощ българско време. Изборният ден минава измежду редица неудобства, което забавя и отчитането на интензивността. Гражданин показа:

" Според мен изборната интензивност ще е малко по-висока спрямо последните избори, само че все пак ще е ниска, тъй като италианците са изтощени. Хората са разочаровани от света на политиката. "

Сериозни организационни проблеми имаше на редица места, заради което изборни секции в Палермо и Рим започнаха работа с над час забавяне. Печатни неточности на бюлетините наложи в Палермо те да се напечатат отначало за 200 секции. Същия проблем бе открит още в Милано, Алесандрия и  Мантова, а 36 гласа в секция в Рим бяха анулирани и се търсят гласоподавателите да повторят своя избор.  Проблем сътвори новата бюлетина с номериран етикет против измами. Процедурата с него забавя гласоподаването и в цяла Италия се образуват дълги опашки. Хората недоволстват, най-вече възрастните, несъгласни ръководителят на изборната секция да пуска, съгласно новата наредба за сигурност, бюлетината в урната вместо тях. В Милано, в секция където гласоподава Силвио Берлускони, гола до кръста госпожица от придвижването „ Фемен ” му съобщи, че той е в крах. Преди всичко обаче Италия е потресена от непредвидената гибел на футболния национал и капитан на Фиорентина Давиде Астори.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР