В Италия днес една от най-горещите спортни теми несъмнено е

...
В Италия днес една от най-горещите спортни теми несъмнено е
Коментари Харесай

Въвеждат плейофи в италианската Серия А?


В Италия през днешния ден една от най-горещите спортни тематики безспорно е обвързвана с предлагането на президента на футболната федерация Габриеле Гравини за въвеждане на плейофна фаза в разпределението на местата от Серия А.

Пред спортното издание Corriere dello Sport Гравини споделя, че концепцията цели да се реализира още по-голяма бистрота в справедливото установяване на първенеца, участниците в евротурнирите и отборите, които ще се борят за оцеляване.

Той даде образец с смяната от 90-те години на предишния век, когато се вкарва правилото за 3 точки при победа и 1 точка при тъждество. Тогава също е имало необятен отрицателен отзив във футболната общност, само че през днешния ден не можем да си представим обичания спорт иначе.



Серия А от години насам е разтърсвана от кавги с уредени мачове, като даже през годините бяха отнети шампионски трофеи на Ювентус, а Милан едвам не последва ориста на „ бианконерите “ към втория ешалон.

Все още не е ясно дали и по кое време концепцията на Графини ще бъде тествана. Тя обаче към този момент се ползва в българската Първа Лига, където към момента се приема със смесени усеща.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР