В Италия 2867 жени са се обърнали към Центъра за

...
В Италия 2867 жени са се обърнали към Центъра за
Коментари Харесай

Ръст на домашното насилие в Италия

В Италия 2867 дами са се обърнали към Центъра за битка с насилието в фамилията от началото на карантината заради пандемията Cavid-19, което е нарастване със 74,5% по отношение на същия интервал на предходната година, сочат данни на Мрежата от центрове за битка с насилието.
„ Това демонстрира какъв брой доста събитията, когато едно семейство е насила да бъде затворено, в допълнение усилват насилието, което дамите претърпяват вкъщи “, сподели Псаоли Сдао от Центъра за битка с насилието в фамилията.
Експертите са загрижени от спада на новите претенции за отбрана, които в този момент са едвам 28% от общия брой, в съпоставяне със приблизително 78% през предходната година.
Намалението на търсенето на помощ и отбрана не е позитивен индикатор за спада на насилието, защото насилието не понижава, само че доста дами, които са изложени на принуждение за първи път в дома си, не знаят по какъв начин да се свържат с центровете за отбрана.
Световната здравна организация декларира, че насилието над дами остава един от главните световни проблеми и се ускорява по време на всяко изключително състояние, в това число сегашната пандемия.
Омбудсманът изиска незабавни ограничения против домашното принуждение
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР