В историята на човечеството са съществуват много различни видове животни,

...
В историята на човечеството са съществуват много различни видове животни,
Коментари Харесай

Десет праисторически същества, живели на сушата

В историята на човечеството са съществуват доста разнообразни типове животни, с изключение на динозаврите, които са внушителни и забавни за проучване. От тях са останали единствено фосили и хипотетични сведения за това, по какъв начин тъкмо са изглеждали.

Вижте най-интересните праисторически същества, живели на сушата:

Мегатерии

Мегатерият е бил великански земен безделник с размерите на слон, който е обитавал Южна Америка. Сред земните бозайници размерите му са надминати единствено от няколко типа, в това число от мамутите. С внушително тегло от 4 тона и дължина от 6 метра, той се е хранел с листа и клони, а крайниците му били снабдени с дълги нокти.

Мезонихии

Мезонихиите са се появили за първи път в интервала на ранния Палеоцен. Те са приличали най-вече на вълци, само че са имали копитни крака. Живеели основно в Америка. Наричани са „ вълци на копита “.

Учени настояват, че динозаврите са починали по чиста случайност

Индрикотерии

Те са жанр бозайници от категорията „ Чифтокопитни “. Били са много по-огромни роднини на днешните носорози. Обитавали са цяла Евразия - от Китай до Балканите.Достигали са тегло до 20 тона.

Фороракос

Фороракосът е гигантска хищническа птица, която не е можела да лети. Живяла е в Патагония. Достигала е височина от 2,5 метра и тегло 130 кг.

Проктодон

Това са жанр великански кенгурута. Обитавали са Австралия през епохата на Плейстоцена. Достигали са до 2 метра височина и 230 кг тегло.
 проктодонт
Пропалеотерии

Това е тип кон, публикуван в Европа и Азия. Не е бил изключително огромно животно, като е достигал размери до 60 см и 10 кг тегло.

Съблезъб тигър

Съблезъбият тигър живял в Северна и Южна Америка. Наричал се е по този начин поради огромната дължина на техните кучешки зъби. Достигали са размери до 2,5 метра и 300 кг тегло.

Титанобоа

Вид змия, живяла по времето на Палеоцена. Това е най-голямата, най-дългата и тежка змия, откривана в миналото. Достигала е дължина 15 метра и тегло 1 звук. Естествена плячка на тези змии са били крокодилите и костенурките.
Уинтатерии
Това е липсващ тип тревопасен бозайник от епохата на Еоцена.На дължина е достигал до внушителните 4 метра, а на тегло до 2 тона. Най-странната линия на тоиз бозайник е бил черепът

Вълнист мамут

Това е липсващ тип бозайник от семейство „ Слонови “. Живял е през епохата на Плейстоцена. Откирити са голям брой замръзнали тела от този тип мамути в Сибир и Аляска.

Още по тематиката за праисторическите същества:

Учени откриха каква е била телесната температура на динозаврите

Учени откриха фосили от чужд до момента тип динозаври в Съединени американски щати

Нови открития за еволюцията на динозаврите
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР