В историята на авиацията има случай на загадъчно изчезнали самолети.

...
В историята на авиацията има случай на загадъчно изчезнали самолети.
Коментари Харесай

Пет случая на мистериозно изчезнали самолети

В историята на авиацията има случай на загадъчно изчезнали самолети. Причини за изгубването на някои от тях са открити, само че изгубването на други остава мистерия. Ето 5 случая на мистериозно изчезнали самолети:

1. Отвлечен от НЛО

На 21 октомври 1978 година водачът Фредерик Валентич оповестява, че над него лети неидентифициран аероплан . Той го разказва като голям, в кръговидна форма, осветлен от четири светлини, който се движи на към 300 метра над него. Контролът на самолета на Фредерик го моли за повече информация, само че той споделя, че това не е аероплан, а НЛО . Малко преди сигнала му да се загуби, от предавателя се чува мощен железен звук, а до ден сегашен нито Валентич, нито самолета му са открити.
 липсващ аероплан ThinkStock/Getty Images
2. Изгубен преднамерено

През 1999 аероплан на египетска самолетна компания пада в Атлантическия океан. Всички 217 души на борда губят живота си, а мистерията към повода за несполучливия полет продължава. Малко преди случая водачът на самолета е записан да споделя „ разгадавам на Бог “. Негов сътрудник твърди, че той може би е провокирал злополуката съзнателно , защото самолетната компания го е обвинила в полов тормоз.  

-->

3. Изчезналите картини

Един час след излитането си, бразилски аероплан, претрупан с картини на стойност 1 млн.долара мистериозно изчезва. Картините са били 153, а създателят им е бил бразилския художник Манибу Мабе. Въпреки че самолетът и картините не са открити, през годините се твърдяло, че някои от творбите на изкуството са били предлагани на търг.

4. Най-търсеният аероплан в Индия

На 22 юли 2016 година аероплан,  принадлежащ на индийските военновъздушни сили, изчезва при прелитането над Бенгалския залив . На борда имало 29 души. Радарният контакт е загубен в 9:12 ч., А последвалата интервенция за търсене и избавяне се трансформира в най-голямата в историята на Индия. Шестнадесет кораба, подводница и шест самолета са помогнали при търсенето към Бенгалския залив. На 15 септември 2016 година задачата е прекъсната и всички на борда са оповестени за мъртви .

5. Погълнат от Бермудския триъгълник

На 5-ти декември 1945г. пет американски торпедни бомбардировачи изчезват без диря над Бермудския триъгълник. Малко преди да изчезнат, компасите им стопират да действат, а горивото им свършва. Най-интересното е, че самолетите, които са почнали издирването на торпедните бомбардировачи също изчезват . Така общо 14 члена на екипажа на борда на бомбардировачите са изгубени, както и 13-те на борда на избавителния аероплан.

И още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР