В Историческия музей в гр. Самоков кандидатите на БСП за

...
В Историческия музей в гр. Самоков кандидатите на БСП за
Коментари Харесай

Владимир Георгиев: Доказахме, че една община може да бъде отворена към гражданите си

В Историческия музей в гр. Самоков претендентите на " Българска социалистическа партия за България " за кметове и общински съветници показаха концепциите си за управлeние на общината пред своите съграждани. По думите на уредниците мястото не е определено инцидентно, защото тъкмо там най-силно се усеща духът на възрожденския Самоков. „ Градът има богата история, която повече от всичко задължава наследниците на достойните самоковци да се ангажират и да продължат да работят, с цел да има Самоков мястото, което заслужава, освен в исторически, само че и в актуален проект ”, обявиха самоковските социалисти.
Кандидатът за кмет на Самоков от " Българска социалистическа партия за България " Владимир Георгиев, който завършва втори сполучлив мандат, разяснява, че със извоюваното доверие през годините желае да продължи по пътя към трети мандат и да работи за жителите на община Самоков.
„ За последните осем години, през които съм кмет на Община Самоков, доказахме, че една община може да бъде отворена към жителите си, да поддържа разнообразни начинания и да бъде извънредно дейна и като вложител, и като институция ”, съобщи Владимир Георгиев. Той регистрира, че за последните два мандата в община Самоков са осъществени планове по национални и европейски стратегии за над 30 млн. лева Георгиев добави, че са внедрени ограничения за енергийна успеваемост в над 50 обекта – 17 блока по националната стратегия и 37 многофамилни жилищни здания по оперативна стратегия. „ Отделно са вложени 4 млн. лева от оперативната стратегия в публични здания – полиция, общинска администрация и учебно заведение. Мерки за енергийна успеваемост са внедрени общо в 5 учебни заведения. Подготвени са планове за още две. Община Самоков влага лични средства в построяването на спортни площадки в дворовете на учебните заведения. Изгражда и нов физкултурен салон. Инвестицията е за близо 2 млн. лева Всички шест здания на детски градини в Самоков са актуализирани, осъществени са поправки на покриви, направени са нови детски площадки, доставено бе и ново съоръжение. Община Самоков е първата община, която подмени напълно уличното осветяване в Самоков, Боровец и 24-те села с енергоефективно LED осветяване. В града, селата и Боровец са закупени 150 нови камери и три монитора за видеонаблюдение. Това обезпечава сигурността и спокойствието на жителите “, регистрира още претендентът за кмет на Самоков Владимир Георгиев.

Народният представител от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България ” Иван Ченчев сподели, че Самоков през последните няколко години напълно е трансформирал визията си . „ Общината влага близо 3 млн. лева в изцяло възобновяване на Централна градска част – замяна на настилката, благоустрояване, създаване на инфраструктура, слагане на подземни контейнери, оформяне на градинки, кътове за сядане, алеи и зелени площи. Община Самоков влага доста и в парковата среда. Преди две години бе приключен парк „ Крайискърец ” – едно прелестно място за отдих и разходка. Тук има езеро с патици и лебеди, огромен детски ъгъл, неповторим скейтпарк, площадка за домашни любимци и клетка с птици. Инвестира се и в цялостното възобновяване на лесопарк „ Ридо ” с създаване на пътека на здравето, детски кътове, фитнес уреди, кътове за отдих и други Туристическата градина си остава обичано място за самоковци. Тук към този момент има построена покрита сцена за разнообразни мероприятия. Много обичано от децата място е въжения атракцион „ Рилко ”, а на новата фитнес площадка спортуват от най-малките до най-големите “, показа в елементи националният представител Иван Ченчев.
Народният представител от Самоков Радослав Стойчев напомни, че община Самоков е била оповестена за „ Екообщина ” в категория „ Градска подвижност ” поради построените голям брой велоалеи. Той добави, че са осъществени и редица поправки на инфраструктурата като общината влага във ВиК, асфалтиране, благоустрояване, създаване на тротоари и паркинги. „ Инвестициите са и в града, и в селата. В селата също се направи доста – построиха се пет нови спортни площадки, детски кътове и кътове за отдих в съвсем всяко село, влага се и в обогатяване на културния живот и запазване на традициите ”, напомни Стойчев. Той сподели още, че в последните два мандата община Самоков влага над 1 млн лева в развиването на спорта. „ Субсидират се клубове, поддържа се материалната база. Общината спомага за осъществяване на надпревари от народен и интернационален мащаб в другите спортове “, приключи Радослав Стойчев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР