В истински скандал се превърна дебатът по осма точка от

...
В истински скандал се превърна дебатът по осма точка от
Коментари Харесай

Скандал в СОС при гласуването на подкрепа за софийския бизнес – спряна ли е всъщност поръчката за милиони за цветя?

В същински скандал се трансформира дебатът по осма точка от днешния дневен ред на изключителното съвещание, която касаеше основаването на гаранционния инструмент за поддръжка на дребния и междинен бизнес в Столична община (СО), по отношение на разрастващата се пандемия от COVID-19. Заседанието се организира онлайн.
Макар че отчетът на вносителите за инструмента беше признат единомислещо, рецензиите от опозицията бяха опустошителни. Започна се с предложение на Владислав Панев от " Демократична България ", който предложи да бъдат добавени още 1 млн. лв. в инструмента, които да дойдат от приходите на общинските съветници, участващи в бордове на общински предприятия.
Включи се и самостоятелният общински консултант Борис Бонев, който попита кметицата Йорданка Фандъкова за какво не се включва и не дава отговор на неуместни въпроси. Например – за какво парите, отделени за несъстоятелни публични поръчки не отиват за поддръжка на бизнеса. Той даде и образци – публичната поръчка за милиони за пазаруване на цветя. Опонираха му Малина Едрева и Лорита Радева (съпруга на някогашния Министерство на вътрешните работи министър Валентин Радев) от ГЕРБ, като споделиха, че поръчката е от месец март т.е. преди да ни връхлети от епидемията от COVID-19 и че била спряна. Бонев обаче отговори по този начин – поръчката е оповестена на 13 март, когато почна изключителното състояние и че е отсрочено отварянето на офертите (според справката това е публично заявено на 13 април, в 15:51 часа), а не е спряна напълно самата поръчка.

" Г-жа Фандъкова още веднъж се крие и не дава отговор на въпросите, по тази причина вие се включвате ”, иронизира Бонев Едрева и Радева, които не разясниха повече мнението му за ситуацията с поръчката с цветята. Радева обаче настоя, че друга поръчка – за пазаруване на коли, за половин милион лв., е спряна.
Беше гласуван и отчет (точка 10), направен от Бонев и Панев, за освобождение от наем напълно или отчасти на ползватели на парцели, които са благосъстоятелност на Столична община или на комерсиално сдружение, в което присъединяване има Следствен отдел към окръжна прокуратура. Той беше признат единомислещо.
Сподели с твоите другари
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР