В истински празник се превърна Второто Областно състезание „Детско полицейско

...
В истински празник се превърна Второто Областно състезание „Детско полицейско
Коментари Харесай

Приключи второто областно състезание „Детско полицейско управление“ в Пазарджик

В същински празник се трансформира Второто Областно съревнование „ Детско полицейско управление” при ОДМВР-Пазарджик. 124 деца и техните ръководители от Детските полицейски ръководства в Пазарджик, Пещера, Септември, Велинград и Панагюрище посетиха Центъра за специализация и професионална подготовка в Пазарджик при Академията на Министерство на вътрешните работи.

Там те се срещнаха с стадиите от образованието на всеки един служител на реда, посетиха стрелбищния комплекс и с типовете въоръжение и снаряжение, употребявани от българската полиция. Заедно с по-големите бяха и 6-годишните малчугани от група „ Буратино” при ОДЗ „ Юрий Гагарин” в регионалния град. Те с интерес следиха демонстрацията на екипи от Зоналното жандармерийско ръководство в Пловдив, особено пристигнали за събитието в Пазарджик. Техники за персонална отбрана, неутрализиране на рисков нарушител, задържане на група от лица – това бяха единствено част от детайлите на дейностите на жандармеристите пред въодушевените възпитаници. Огромно вдъхновение провокира работата на служебните кучета и техните водачи.

Състезанието, което се организира в Спортна зала „ Васил Левски”, бе намерено от шеф на ОДМВР-Пазарджик старши комисар Йордан Рогачев. Той изрази сърдечна признателност към децата, техните преподаватели и шефове на образователни заведения, на полицейските чиновници от отдел ”Охранителна полиция” и районните ръководства в района за напъните и всеотдайността при осъществяване на дейностите от плана.

Отборите от петте ДПУ в района демонстрираха усвоените познания и умения в четири разнообразни спортни детайли: детска полицейска персонална отбрана, оказване на първа долекарска помощ, теоретична игра и спортна игра по сигурност на придвижването по пътищата. Всеки стадий бе оценен от умело жури. След оспорвана конкуренция и с демонстрация на доста познания и умения първото място беше завоювано от доброволците от Детското полицейско ръководство при ОУ „ Проф. Марин Дринов “ Панагюрище.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР