В истински герой се превърна кметът на дупнишкото село Бистрица,

...
В истински герой се превърна кметът на дупнишкото село Бистрица,
Коментари Харесай

Кметът на дупнишко село стана герой - спасява умиращ в гората

В същински воин се трансформира кметът на дупнишкото село Бистрица, който подцени своето здравословно положение и избави задушаващ се човек в гората край селото. Случаят е от късния следобед в сряда, когато първенецът на селото Кирил Огненски бил прикрепен на легло в частната болница в Дупница след прекаран инфарк, оповестява "Монитор ".

“Както лежах тук и ми позвъниха на телефона, че едно момче на 39-години се задушава в гората. Ухапало го някакво насекомо и той съумял да позвъни на един от приятелите си, с които приказвал по-рано. Тогава даже не се замислих за мен. Скочих в джипката, взех един другар и потеглих да го диря, познавам доста добре региона. Момчето беше паднало в безпомощно положение в местността „ Бели път “ край Бистрица. Веднага го качихме в колата и напряко в болница. Сега и двамата сме тук, лекуваме се “, майтапи се бистришкият воин.
Той самия с изключителна невзискателност споделя, че в този миг не е мислил за своя живот, а по какъв начин да помогне на бедстващ човек. „ Вижте, не съм показал кой знае какво мъжество. За мен най-важното е човещината измежду хората. Винаги съм имал едно мото, което съблюдавам в живота си. Прави каквото би трябвало, пък да става каквото ще! Това и направих “, споделя още с усмивка от болничната стая кметът Кирил Огненски. Той е кмет на село Бистрица за първи мандат. Преди това е работил в частни компании като водач и с почтен труд е издържал фамилията си.
Огненски е на 43 години, а от 19 години е доброволец и не един път или два пъти е взел участие в избавителни акции. “Не знам какво става, само че аз самия съм избавил трима индивида до момента с сходни ухапвания от инсекти. Просто са доста рискови. И в този момент и предните пъти ставаше въпрос за секунди и хората си заминаваха. Преди две години в гората беше ухапан кучкаря на Спасителна работа -Дупница. По знамение бях в гората и го спасих “, изяснява още Кирил.
В момента той към момента е в болница и се надява до дни да бъде изписан. Що се отнася до избавения човек, той към този момент е излязъл от Реанимация и няма заплаха за живота му. В цялата Дупнишка околия не стопират да разясняват постъпката на бистришкия воин и да се възхищават от него. „ Киката постоянно е поставял себе си на последно място. Малко са такива хора. Знаете ли на какъв брой хора е оказал помощ в неволя и постоянно се е отнасял почтително към всички. Пожелаваме му бързо възобновяване и още доста години да оказва помощ и да избавя човешки животи “, настояват хора от Бистрица.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР