В истинска драма, достойна за турнир от Големия шлем, се

...
В истинска драма, достойна за турнир от Големия шлем, се
Коментари Харесай

Надал успя на мускули да преодолее Тийм в епичен мач на US Open

В същинска драма, почтена за шампионат от Големия шлем, се трансформира вторият четвъртфинал при мъжете на US Open. В хубав петсетов мач актуалният първенец в шампионата и лидер в международната класация Рафаел Надал някак съумя да оцелее против Доминик Тийм след 0:6, 6:4, 7:5, 6:7 (4), 7:6 (5). Това беше най-дългият мач на Надал на US Open - 4 часа и 49 минути!
Първият сет беше същинско поражение за Надал – загуба с 0:6 гейма, което беше същински мразовит душ за многочислените почитатели на испанеца. В този сет Рафа завоюва единствено 7 точки! Нищо в неговата игра не вървеше, а Тийм се възползва чудесно от обстановката и безусловно го разпиля в тази първа част.
За следващ път обаче Надал сподели борбения си дух и съумя да обърне нещата до 2:1 сета, откакто изоставаше с пробив и във вторния, и в третия сет, само че най-после излезе победител. Световният номер едно доста сполучливо „ влизаше под кожата” на Тийм и с битка за всяка топка го разбалансираше всякога, когато австриецът повеждаше в резултата и в последна сметка го обръщаше.
И когато изглеждаше, че Надал ще обърне напълно, Тийм сподели темперамент. Той проби рано в четвъртия сет – в третия гейм, изпусна да направи втори пробив в петия гейм, още веднъж задатъкът му беше премахнат от Надал, само че в тайбрек австриецът най-сетне взе своето и вкара мача в съдбоносен пети сет. Там драмата беше цялостна – Надал изпусна да вземе съдбоносен пробив, откакто водеше с 15:40 в петия гейм и с 0:40 в единадесетия. Стигна се до тайбрек, където Тийм заличи на два пъти минипробив задатък за Надал, само че при 5:6 точки и собствен сервис австриецът се провали, бъркайки от смач наоколо до мрежата – победа за Надал и мегасблъсък на полуфинал с Хуан-Мартин Дел Потро!
Повече детайлности и ВИДЕО от епичния конфликт ВИЖТЕ В SPORTLIVE.BG
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР