В истинска атракция се превърна вчера в Дупница крава, която

...
В истинска атракция се превърна вчера в Дупница крава, която
Коментари Харесай

Такъв инцидент с крава и полицаи едва ли някога се е случвал у нас

В същинска атракция се трансформира през вчерашния ден в Дупница крава, която няколко часа уплашена измина десетки километри по основен път Е-79, а две полицейски патрулки и моторизиран служител на реда я следваха, с цел да не провокира злополука, написа струма.бг.

Кравата, която избяга от стадото на Атанас Асенов от кв. “Ценеви”, на изхода на Дупница в посока Кюстендил, се подплаши от преминаващите коли в квартала и хукна по улиците на Дупница, като стигна до центъра и градската градина.

Около 30 мин. по-късно кравата се озова на гл. път Е-79, при тунелите край Дупница. Шофьорите натискаха клаксоните, с цел да се махне от пътя, само че това я подплаши още повече и кравата хукна сред колите, мина през тунела и се озова до паметника на барикадите. Оттам пое в посока кв. “Ценеви”, като единствено това, че водачите се движеха постепенно, предотврати злополука.

След сигнал на тел. 112 две патрулки и един моторизиран служители на реда поеха “охраната” на подплашеното животно, което се озова в дребна горичка в по този начин наречената Айдарска махала в индустриалната зона на Дупница.

Ветеринарният доктор Първан Дангов, който се грижи за стадото от 10 крави на Тони, заяви: “Чакам да дойде от Кочериново някогашният ловджия на кучета от приюта в Дупница, с цел да я упои със стрела. Кравата е превъзбудена от боязън и не знае накъде се движи. Изплашена е от шума на колите. Тя е избягала от обора сутринта. Обезумяла е, обикаляла е целия град”, съобщи доктор П. Дангов.

Кравата обаче се скри в храсталаци над Айдарската махала в Дупница и акцията по издирването бе спряна. Ловецът Георги Ценев обаче остава разполагаем до откриването й.

Собственикът на кравата Атанас Асенов ще отнесе санкция до 100 лева, тъй като не е опазил животното и то се е движило по гл. път Е-79 с риск да провокира ПТП.

Георги Ценев разкри пред “Струма”, че това не е единственото животно, което би трябвало да упои: “Работех в приюта за бездомни кучета и напуснах. Упойвал съм и коне, и крави. Когато фермерите прибират от планината стадата, където през лятото са на паша, има животни, които се отделят от стадото.

Крава от Дупница е откривана в Благоевградско и откакто не могат да я заловен, ме викат. Отивам, изстрелвам с упойваща инжекция и тя пада. По този метод могат да я качат на транспортно средство и да я приберат при стадото. През последните 2-3 година съм издирван при сходни обстановки като тази с кравата в Дупница през вчерашния ден повече от 10 пъти.

Ловец на животни, това в този момент е моята специалност. Купувам инжекциите и се включвам в акциите против възнаграждение, защото не работя към организация, с цел да получавам безвъзмездни ампули”, съобщи Г. Ценев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР