В Истанбул рухна 4-етажна сграда, предаде БНР. Съобщава се, че

...
В Истанбул рухна 4-етажна сграда, предаде БНР. Съобщава се, че
Коментари Харесай

Сграда падна в Истанбул заради контролирано разрушаване на друга, земетресение в Мексико и спасителна операция в Манила

В Истанбул рухна 4-етажна постройка, съобщи БНР. Съобщава се, че няма жертви и потърпевши.
Инцидентът е станал към обяд в квартал " Кяътхане ". Около 17:30 ч. е почнало следено разрушение на прилежаща 5-етажна постройка заради опасения, че тя също може да рухне.
Жилищната сграда е била опразнена, преди да се срути. Евакуацията е подхваната, откакто в съседство е рухнала подпорната стена на ров за основи на постройка. Рухването е породено от води от друга прилежаща постройка, които са подкопали бетонната стена.
Първоначално са евакуирани 10 здания, а след това броят им е повишен на 21.
На мястото на случая са пристигнали регионалният шеф, кметът на региона и кметът на Истанбулската огромна община.
Междувременно, в Мексико Сити стана земетресение земетресение от 5,7 по Рихтер, съобщи БГНЕС. Земетресението е провокирало мощно люшкане по високите етажи на някои здания в града, което е довело до евакуация на чиновници и живеещи в тях. Засега няма данни за вреди или ранени.
Не такова обаче е ситуацията във филипинската столица Манила. След труса от 6,3 по Рихтер през вчерашния ден (22 април), тече избавителна интервенция при рухнала постройка, където евентуално има доста хора, оповестява Агенция " Фокус ". Смята се, че там има най-малко 30 души. Тепърва се прави оценка на вредите и се броят жертвите.
Заглавна фотография: Архив
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР