В испанските Пиренеи археолози откриха пещера с останките на хора,

...
В испанските Пиренеи археолози откриха пещера с останките на хора,
Коментари Харесай

Откриха жертви на най-древното масово убийство в Европа

В испанските Пиренеи археолози откриха пещера с останките на хора, които са били брутално убити преди към 7.3 хиляди години. Откритието и доказателствата на учените са оповестени в сп. „ Nature”.
Находката е направена в пещера, наречена Ел Трокс в испанската провинция Уеска. Открити са останките на 13 души, които са умрели не едновременно, а с разлика от към хиляда години.
Археолозите изследвали останките на група от девет души - петима възрастни и четири деца, умряли по едно и също време по-рано от останалите. Радиовъглеродните разбори са посочили, че гибелта им е настъпила сред 5325 и 5067 година пр.н.е.
Специалистите са разкрили следи от стрели и удари с тъпи предмети върху останките, което ги е предиздвикало да стигнат до извода, че групата антични хора са станали жертви на брутално принуждение.
Археолозите допускат, че повода за гибелта им е била войната за запаси. В отчета се показва, че клането в Ел Трокс няма археологически аналози нито в Испания, нито в останалата част на Европа досега.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР