В Испания започват четвъртите поред парламентарни избори за последните четири

...
В Испания започват четвъртите поред парламентарни избори за последните четири
Коментари Харесай

Избори в разгара на протести в Испания

В Испания стартират четвъртите подред парламентарни избори за последните четири години. Основният проблем на участниците е по какъв начин да се оправят със устрема на Каталуня да извоюва своята самостоятелност.

Поредица митинги съпровождат акцията там.

Протестът призован нощес от комитета за отбрана на републиката беше ориентиран към постройката на Националната полиция, с цел да показва, че неподчинението е пътят към издействането на независимостта.

В деня за размисъл последователите на независимостта провеждат концерт, на който идват цели семейства - с децата и родителите.

След 19 часа децата се прибират и отново в отбрана на независимостта идват младежи със скрити лица и качулки. Ще вземат участие в апела на Комитета за отбрана на републиката за гражданско непокорство.

Това не е организация, стартира като отговор на насилието от 1 октомври. Няма никакво значение какво мисля аз, значимото, е че в този момента ние сме на манифестация и хората се активизират - до каква степен ще се стигне, не се знае”, споделя една от протестиращите.

Всички публицисти са оборудвани със сигнални елеци и каски поради потърпевшите при предходни митинги.

Имаше също ранени публицисти, които пострадаха от полицията и по тази причина в този момент сме предпазени по този метод. Имаше ранени от гумените патрони и топките от пяна”, изясни Микел Саве, публицист от „ Теле 3”.

Провокациите към полицията започнаха още на първата спирка на митинга.

Протестиращите скандираха „ Каталуня е Антифашистка!, „ Вън окупаторите!” „ Който и да ръководи, няма да ни завладее!”

След поредност провокации вечерта полицията разгони дребното останали протестиращи по уличките на града.

Комитетът е най-радикалната организация от тези, които работят тук. Тя привиква анонимно своите последователи, както и цунами демократик да вземем за пример.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР