В Испания се увеличава процентът на хората, изложени на риск

...
В Испания се увеличава процентът на хората, изложени на риск
Коментари Харесай

В Испания заделят 3 млрд. евро в помощ на хората срещу високите цени на тока

В Испания се усилва процентът на хората, изложени на риск от беднотия, сочи отчет на Европейската мрежа за битка с бедността и общественото изключване, показан в Народното събрание. Същевременно испанското държавно управление разгласи нов пакет от ограничения за енергийно подкрепяне на уязвимите групи, оповестяват от БНР.

Над 13 милиона души в 47 милионна Испания са били изложени на риск от беднотия предходната година, сочи проучването. Към тази група са се включили нови към 380 хиляди души. Увеличението с един % удостоверява обрисувалата се негативна наклонност на последствията от пандемията. Има растеж на работещите небогати - всеки трети от заетите. Освен това една трета от семействата няма средства за непредвидени разноски. Проблемите засягат изключително мощно дамите и в частност самотните майки, сочи проучването.

Тази седмица държавното управление на социалиста Педро Санчес разгласи нов пакет социално-икономически ограничения. Инициативата е ориентирана към понижаване на въздействието на енергийната рецесия тази зима поради високите цени на енергоизточниците:

„ Ще отделим близо 3 милиарда евро в допълнение, с цел да защитим хората против повишението на цените на силата. Това са ограничения, които ще обиден 40 на 100 от семействата в нашата страна “.

Планира се контролирана цена за централното отопление, а също и обществените бонуси за ток да доближат до повече хора. Милион и половина семейства с ниски приходи ще получат краткотрайна отстъпка от 40 на 100 от сметките си за електрическа енергия. Санчес изясни, че държавното управление не може изцяло да компенсира икономическите последствия от войната в Украйна, само че прави всичко допустимо да ги смекчи.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР